Update

Update bij Fitnesstoestellen in de openbare ruimte

Geplaatst op 13 januari 2020, 11:02 uur
Project volgens planning
In 2019 is van verschillende locaties onderzocht of deze geschikt zijn om fitnesstoestellen te plaatsen. In 2020 wordt dit onderzoek voorgezet.
Daarnaast is onderzocht of fitnesstoestellen in de openbare ruimte overlast veroorzaken.
Amsterdam kent 39 locaties waar fitnesstoestellen in de openbare ruimte staan. Een aantal staat in parken. Die veroorzaken dus sowieso weinig overlast voor omwonenden. Maar veel fitnesstoestellen staan in woonwijken.
Bij het meldpunt klachten over de openbare ruimte is nagevraagd of er veel klachten worden gemeld, veroorzaakt door mensen bij fitnessapparaten. Daaruit blijkt dat er vanaf het begin van 2019 tot 6 november j.l. totaal 234.580 meldingen zijn geregistreerd: meldingen over zaken (meestal klachten) in de openbare ruimte. Veel Amsterdammers weten dat meldpunt dus wel te vinden. Maar niet één klacht gaat er over overlast als gevolg van de aanwezigheid van fitnesstoestellen. Dat is een bemoedigend gegeven.
Als duidelijk is welke locaties, uit het oogpunt van stedenbouw, sociale veiligheid en bereikbaarheid, geschikt zijn voor fitnesstoestellen, worden omwonenden benaderd om naar hun mening en ideeën hierover te vragen.
Deel dit: