Update

Update bij Verstevigen en uitbreiden Vreedzame Wijk Indische Buurt

Geplaatst op 2 oktober 2020, 08:52 uur
Project achter op planning

Het was een grote uitdaging dit jaar, mede door de corona. De sluiting van de scholen maakte het onmogelijk om een KinderRaad uit te voeren. Ook was het moeilijk om in deze wisselende situatie om te werken aan het verbreden en verstevigen van de Vreedzame Wijk. Aangezien dat normaal gepaard gaat met veel gesprekken, bij elkaar komen en workshops, dat is online anders. 

Het positieve is dat we in dit alles wel een mooie buurtactie hebben kunnen doen, waarbij vooral kinderen kunstwerken maakten om de buurt mooier te maken. 

In aanloop naar de zomer hebben we opgeroepen tot meer onderlinge samenwerking dan ooit, om samen ervoor te zorgen dat het toch een leuke zomer voor de kinderen zou worden. Hierdoor ontstond een gezamenlijke folder met het aanbod voor jeugd in de Indische Buurt, die onder andere op de scholen is verspreid. Voor de zomer hebben wij met Dream Support en het OKT nog een extra training voor de vrijwlligers in de buurt verzorgd en gedurende de zomer intervisie bijeenkomsten. 

Voor de zomer hebben wij met Stichting Praat de Oom Dik & Tante Ger campagne gestart, voor heel Oost, of eigenlijk heel Nederland, maar met de IB in het centrum, daar hebben we ook een workshops gegeven over hoe je een extra buurtoom of buurttante kan zijn voor de kinderen, hoe je kinderen wat extra positieve aandacht kan geven, hoe laagdrempelig dat is en hoeveel moois dat kan brengen. 

Voor het najaar trok de vraag naar trainingen Vreedzaam weer aan in de buurt, waarbij het afwachten is of die ook allemaal door kunnen gaan in verband met de Corona-maatregelen. 

Het jaar 2020 heeft ons gedwongen nieuwe stappen te zetten, die zich ook gaan vertalen in een nieuwe aanpak voor 2021, samen met partners als het OKT, Dream Support en Dynamo zijn we dat aan het vormgeven. 

 



Illustration
De Oom Dik en Tante Ger campagne
Deel dit: