Update

Update bij Faciliteren duurzaamheidsinitiatieven door de Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied

Geplaatst op 2 oktober 2020, 11:55 uur
Project volgens planning

Het project loopt naar verhouding goed, maar wordt ernstig gehinderd door de corona-perikelen. De Weggeefkraam en Repatafel hebben we tot en met maart nog kunnen organiseren, in december was dit een speciale Sinterklaaskraam. Zie ook de foto.
Al alternatief is er een digitale Buurtmarktplaats actief. Deze wordt nog verder ontwikkeld.
Het ondersteunen van de Energiecommissie heeft veel aandacht gekregen. In februari hebben we een goed bezochte en levendige VvE-avond over omschakelen naar duurzame energie georganiseerd. Ook hebben we als Etalageproject meegewerkt aan de gemeentelijke Routekaart Amsterdam Klimaatneutraal 2050. We hebben een aanvraag gedaan voor subsidie voor onderzoek naar een duurzame warmtevoorziening. (Subsidie Ruimte voor duurzaam initiatief) We zijn nu bezig met de eerste fase hiervan, de Verkenning. In dat kader hebben we onder andere een krant uitgebracht, de Duurzaam-OHG krant over energie­transitie in het Oostelijk Havengebied. En we hebben een projectleider uit de buurt aangetrokken die dit warmteonderzoek coördineert. Zie ook de foto.
Begin dit jaar hebben we met een aantal geïnteresseerden besproken en onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een kringloopwinkel te starten. Dit heeft nog niet geleid tot concrete stappen in die richting, maar dit onderwerp wordt mogelijk later weer opgepakt.
Momenteel loopt een voorstel om met een bredere blik naar de circulariteit van de spullenstroom te kijken, in eerste instantie de textielstroom.
De Schonestratendag vindt nog steeds elke maand plaats.
Daarnaast is er aan aantal keer op aanvraag specifiek advies en informatie gegeven aan VvE's over duurzaamheidsvragen.

Deel dit: