Update

Update bij Een GGZ-vriendelijke buurt

Geplaatst op 2 oktober 2020, 15:18 uur
Project volgens planning

GGZ in de Wijk is in stadsdeel Zuid 4 jaar geleden als project gestart met de partners GGZ InGeest, Dynamo, TEAM ED en stadsdeel Zuid. Inmiddels is het een succesvolle aanpak die bijdraagt aan een GGZ vriendelijke wijk. In 2019 is de aanpak ‘GGZ in de Wijk’ door Movisie beschreven in een handboek: Mens tussen de mensen. zie https://www.movisie.nl/publicatie/mens-tussen-mensen voor meer informatie. Dit jaar is deze aanpak ook gestart in stadsdeel Oost, in samenwerking met Team Ed, Arkin, Dynamo en het stadsdeel.

In stadsdeel Oost zijn drie coaches werkzaam: Dynamo: welzijnscoach Moni Hanasbei en vanuit Arkin: ggz coach Harisson Pedro en Monica Smit. Team Ed is met haar ervaringsdeskundigen ook betrokken. Iedereen werkt door heel Oost en zijn zij bereikbaar voor alle vragen rondom GGZ in de Wijk.  Tevens zijn zij regelmatig in de wijk te vinden en spreken zij met professionals, vrijwilligers en bewoners. Maandelijks worden er  trainingen verzorgd, online, in samenwerking met Team Ed. Thema`s die aan de orde komen zijn o.a: "Hoe verleid ik iemand om naar de huisarts te gaan bij zorgen", "Hoe ga ik om met grenzen" in het kader van bijv. overlast in een buurhuis, maar ook "Hoe spreek ik mijn buurvrouw aan wanneer ik zorgen om haar heb". In het najaar staat er weer een GGZ netwerkbijeenkomst gepland waarbij o.a. de coaches een terugkoppeling zullen geven over de afgelopen maanden. Ook staat er een bewustwordingsbijeenkomst gepland in het najaar met als doel met bewoners, ondernemers en professionals in gesprek te gaan rondom overlast rondom, specifiek, het Dapperplein.

Mocht je ideeën hebben voor bijv. input voor de trainingen, dan wel vragen hebben, neem dan gerust contact op via manon.schoneveld@amsterdam.n

 

 

 

 

Deel dit: