Project in gebiedsplan 2017

Werkgroep natuurspeelplaats tussen spoor en Platanenweg.

Geplaatst op 6 september 2016, 16:15 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

De Vereniging Vrienden van het Wibautpark heeft een plan ontwikkeld voor een natuurspeelplaats op de parkeerplaats tussen Platanenweg en het spoortalud. De plek is zo ingedeeld (gezoneerd en verbonden) dat kinderen van 0,5 tot 18 jaar (ook gehandicapte kinderen) er gebruik van kunnen maken en ook de buurt er een buurtfeestje kan vieren.

Doel voor 2017 is het oprichten van de werkgroep natuurspeelplaats Platanenhof, met bewoners, Vrienden van het Wibautpark, Cygnus gymnasium, participatiemakelaar, Stadgenoot, ecoloog, Rainproof, het projectbureau en andere relevante partijen. De werkgroep werkt het voorstel uit tot een uitvoerbaar project.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Een gezamenlijk gedragen plan voor de vergroening
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Een groene buurt
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Wouter Stoeken

Project volgens planning

Bewoners hebben een startbijeenkomst georganiseerd met verschillende stakeholders. Tijdens deze bijeenkomst heben verschillende partijen hun enthousiasme uitgesproken en aangegeven de uitwerking te ondersteunen. Bewoners zijn nu technische tekeningen aan het ontwikkelen om de volgende stap te maken.... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Wouter Stoeken

Project achter op planning

Er is in 2017 nog geen vervolg gekomen op de eerste bijeenkomst. In 2018 zal opnieuw het overleg met bewoners worden opgestart en zal er onderzoek naar draagvlak ( zowel bestuurlijk als bij de betrokken bewoners) plaats vinden.
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Jan Jacobs

do 15 september 2016 08:56
Ja: Goede en leuke bestemming voor een plek waar niemand zijn auto wil parkeren.

Bastiaan Piloo

wo 26 oktober 2016 13:16
Ja: We kunnen in de buurt (en stad) niet genoeg plekken krijgen en initiatieven komen waar buurtkinderen kunnen genieten van natuur, daar over kunnen leren en waarbij alle bewoners worden betrokken.