Project in gebiedsplan 2017

Zicht op ouderen & mensen met psycho-sociale problematiek

Geplaatst op 4 oktober 2016, 17:24 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

De basisvoorzieningen bereiken nog niet alle potentiële deelnemers in Oud-Oost. Er is relatief veel eenzaamheid in Oud-Oost, al of niet gecombineerd met psychische klachten. In 2017 wordt ingezet op:

  • Gebiedsspecifieke kwalitatieve en kwantitatieve informatie ophalen over ouderen en hun behoeften in Oud-Oost, o.a. door de inzet van huisbezoeken. Specifiek aandacht voor migranten ouderen (55+) in Transvaal en Dapperbuurt en aandacht voor behoeften van ouderen op de Weesperzijde. Het doel van deze interventies is een wijkgerichte aanpak formuleren i.s.m. organisaties in de buurt;
  • Inzicht krijgen in aantal bewoners met psychosociale problematiek, door adequate signalering en toeleiding. Als basis gebruiken we resultaten van bestaande 'onderzoeken', zoals de preventieve huisbezoeken van Dynamo en Humanitas, onderzoek naar eenzame alleenstaande mannen in de bijstand (Mankracht) en gegevens over het bereik van bestaande voorzieningen.
Gewenst resultaat 
Gerichte inzet op de behoefte van ouderen.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Bevorderen van zelfstandig wonen in OudOost (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Chiarli v

Project volgens planning

In samenwerking met de Academie van de stad, studenten en een young professional wordt in september gestart met een onderzoek naar de behoeften van ouderen en mensen met psychosociale problematiek.
0
Open de update in eigen pagina

Joost van der Klein

Project volgens planning

vervolg in 2018
0
Open de update in eigen pagina