Project in gebiedsplan 2017

Buurtpleinen

Geplaatst op 12 oktober 2016, 19:07 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

In 2016 zijn op initiatief van de afdelingen Jeugd, Jeugd & veiligheid en Sport activiteiten georganiseerd op het Steve Bikoplein en het plein aan de Joubertstraat. Deze inzet is positief ontvangen in de buurt. De overlast op de pleinen is afgenomen en het gebruik van de pleinen door de kinderen is toegenomen. In 2017 willen wij de met deze activiteiten doorgaan.

Een pleincoördinator en een sportbegeleider begeleiden activiteiten en het spelen op de pleinen. De ouders worden betrokken. De sportbegeleider activeert jongeren, die ook een cursus kunnen volgen om zelf begeleider te worden. Voor de oudere jeugd (12 tot 16 jaar en 16+) zal via de Give & Gain methode getraind worden voor de pleinvoetbalcompetitie in 2017. ( zie input sport gebiedsplan).

Samenwerking met de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht, de buurtscholen, Dynamo Tiener en Jongerenwerk en buurtinitiatieven.

Gewenst resultaat 
Veilig speelklimaat voor de kinderen uit de wijk.
Jongeren via Give & Gain en LSR laten sporten en laten begeleiden van sport en spel activiteiten waardoor jongeren op een positieve manier binding krijgen met hun wijk.
Buurtparticipatie en ouderbetrokkenheid vergroten
Meer meiden bij de sport en spelactiviteiten
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Versterking van de pedagogisch dragende samenleving (?)
Documenten
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Sander Otte

Project volgens planning

Meerdere dagen per week zijn op het Steve Bikoplein en het Joubertplein de afdeling sport aanwezig en de speluitlener voor de kleinere kinderen. De signalen uit de buurt zijn positief. De pleinen worden meer gebruikt.
0
Open de update in eigen pagina

Sander Otte

Project volgens planning

Dit project loopt door in 2018. Doelstelling voor 2018 is om de buurt nog meer te betrekken bij wat op de pleinen gebeurd.
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Kees Huyser

vr 28 oktober 2016 13:06
Ja

Carlos Opoku

wo 17 januari 2018 10:45
Activiteiten 2017 zijn goed verlopen. De sportmedewerker heeft nauw en goed contact onderhouden met de jongeren uit de buurt. De jongeren zijn geholpen aan stageplekken en zijn doorgestroomd naar regulier sporten.

De jongeren hebben wel aangegeven nog meer betrokken te willen worden en meer inspraak ... lees meer