Project in gebiedsplan 2017

Wijkpedagogisch klimaat Transvaalbuurt

Geplaatst op 12 oktober 2016, 21:20 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

In 2016 is het buurtoverleg jeugd gestart in de Dapperbuurt. Een thema van het overleg was het wijkpedagogisch klimaat. Alle betrokken organisaties herkenden het signaal dat de jeugd aan het verharden is, in de omgang en communicatie naar elkaar, naar professionals en volwassenen. Daarnaast onderkennen de betrokkenen dat de samenwerking tussen ouders, organisaties en school beter kan.

In 2017 verplaatsen wij dit overleg de wijken in van Oud-Oost en nodigen wij ouders/buurtbewoners uit om met ons mee te denken over het wijkpedagogisch klimaat. We gaan actief het gesprek aan over signalen uit de wijk over de manier waarop professionals meer aandacht kunnen besteden aan kinderen, tieners en jongeren en wat mensen zelf kunnen doen.

Gewenst resultaat 
Verbeterde samenwerking tussen de verschillende organisaties en de buurtbewoners in Oud-Oost en een gezamenlijk geformuleerde en (uit)gedragen visie op het wijkpedagogisch klimaat.
Laagdrempelig contact mogelijk maken tussen buurtbewoners en professionals.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Jongeren in de dragende samenleving (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Sander Otte

Project volgens planning

Eens per 4 weken komen de uitvoerders van het Steve Bikoplein en Joubertplein bij elkaar om af te stemmen wat er gebeurd op de pleinen.
0
Open de update in eigen pagina

Sander Otte

Project afgerond

De frequentie van het overleg is verlaagt naar eens per zes weken en het gebied dat besproken wordt is verbreed naar Oud- Oost. Er is gekozen voor deze aanpassingen om het overleg efficiƫnter te maken. Het blijft lastig om buurtbewoners actief te betrekken bij het overleg
0
Open de update in eigen pagina