Project in gebiedsplan 2017

Springlevend Transvaal Volwassenen

Geplaatst op 13 oktober 2016, 13:52 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

Met 'Springlevend' wordt door inzet van studenten de leefbaarheid van de wijk verbeterd.

Muzikaal Transvaal: Muzikaal Transvaal is een muziekavond in het Tugelahuis en draagt bij aan ontmoeting tussen bewoners. Het is een belangrijke activiteit voor de studenten om bewoners te spreken en zo goed in te kunnen springen op actuele behoeftes. Aandachtspunt is het verbreden en meer divers maken van de groep deelnemers.

Pleinen in kaart brenen: Ontwikkelen van een pleinenagenda (Steve Biko, Joubertstraat, Krügerplein, Afrikanenplein) met de programmering van de pleinen, in samenwerking met initiatieven en gebruikers. 

Buurtbalie Transvaal: Buurtbalie De Transvaal is een website (zoals de Indische Buurtbalie) waarop vrijwilligersorganisaties en georganiseerde activiteiten in de wijk zichtbaar zijn. Buurtbalie Transvaal draagt bij aan verbinding en dient ook als vindplaats voor actieve bewoners.

Woningcorporatie Ymere is mede opdrachtgever. In ruil voor tijdelijke woonruimte in sloop of renovatieprojecten in de buurt worden de maatschappelijke projecten door studenten uitgevoerd. Woningcorporatie Eigen Haard ondersteunt de activiteiten.

Gewenst resultaat 
- Voorzetten Muzikaal Transvaal waarbij bewoners op een muzikale laagdrempelige manier in contact worden gebracht met elkaar.
- Ontwikkelen van een pleinenagenda ( Steve Biko, Joubertstraat, Krugerplein, Afrikanenplein) met de programmering van de pleinen, in samenwerking met verschillende initiatieven en gebruikers.
- De Buurtbalie Transvaal verder uitbouwen en meer bekendheid geven binnen de buurt.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Participatie & activiteiten mét en vóór de buurt (?)
Documenten
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Azzedine Benali

Project afgerond

Het project is inmiddels afgerond. Eind augustus vindt een evaluatie plaats waarbij wordt gekeken in hoeverre de activiteiten (muzikaal Transvaal + Buurtbalie) door de wijk of andere partijen kunnen worden overgenomen.
0
Open de update in eigen pagina

Joost van der Klein

Project afgerond

zie eerdere update
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Kees Huyser

vr 28 oktober 2016 13:02
Ja