Project in gebiedsplan 2017

Planvorming door omwonenden voor aanpak Steve Bikoplein

Geplaatst op 13 oktober 2016, 14:16 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

Het afgelopen jaar heeft het Steve Bikoplein last gehad van een hangroep die intimidatie en diefstal met zich meebracht. Vanuit de politie, toezicht van het JPT, Dynamo en de wijkagent is deze overlast voor een groot deel teruggedrongen.

Rondom het plein zijn nieuwe bewoners gekomen die een positieve rol willen gaan spelen. Zij hebben ideeën om het stenige plein om te vormen tot een meer duurzaam/prettig en groener plein. Ook willen zij de verkeersveiligheid en programmering op en rond het plein stimuleren.

Ook de nieuwe Nelson Mandelaschool wil iets doen en ondernemers willen meer levendigheid op het plein. Dynamo heeft vanuit Biko aan het plein een aantal activiteiten opgezet. Woningcorporatie Eigen Haard draagt graag bij aan de leefbaarheid op het plein. De grote betrokkenheid van verschillende partijen biedt de kans om de community te versterken en gezamenlijk de activiteiten in kaart te brengen.

Gewenst resultaat 
Sterk netwerk van bewoners en ondernemers die, ondersteund door Dynamo en Stadsdeel, een programmering op het plein gaat verzorgen.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Participatie & activiteiten mét en vóór de buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Eilbron varda

Project volgens planning

.
0
Open de update in eigen pagina

Pieter Klapwijk

Project afgerond

In het najaar zijn een aantal kleinere maatregelen genomen om het fietsen en scooteren over het plein te ontmoedigen. Het project is daarmee afgesloten maar krijgt in 2018 een vervolg om de gebruikswaarde verder te vergroten. Bewoners en basisschool hebben hiervoor een voorstel gemaakt.
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Tanja van Dam

di 22 november 2016 13:46
Ja mits...: Men ook daadwerkelijk de echte omwonenden kan betrekken. Iedereen komt met plannen, maar als het er op aankomt geeft niemand thuis. Community vorming is een prachtig woord: nu nog echt met de community. Zolang je toestaat dat andere partijen bepalen wat goed is voor de bewoners zal niemand zich aansl... lees meer

Marielle W

ma 4 september 2017 13:53
Heel graag!

jolande gerdsen

ma 11 september 2017 09:50
mee eens ....maar ook op het pleintje voor op transvaalstraat 65 moet wat gebeuren....snachts overlast van jongeren