Project in gebiedsplan 2017

Verkenningsonderzoek Vergroening Ruyschstraat

Geplaatst op 13 oktober 2016, 14:38 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

Verschillende bewoners hebben aangegeven een vergroening in de Ruyschstraat te willen. Vanwege de vele aanwezige noodvoorzieningen in de grond kan er niet op een reguliere manier vergroening worden toegevoegd. In samenspraak met De Gezonde Stad willen bewoners gaan kijken naar innovatieve manieren.

Op verzoek van meerdere bewoners is er een initiatief ingediend bij Eigen Haard voor groene gevels in de omgeving van de Ruyschstraat en de Eerste Oosterparkstraat. Eigen Haard gaat in samenwerking met De Gezonde Stad en het stadsdeel en de bewoners werken aan een plan van aanpak.

Gewenst resultaat 
Concreet plan voor toevoeging van groen
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Een groene buurt
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Wouter Stoeken

Project volgens planning

In opdracht van Eigen Haard en het Stadsdeel hebben studenten onderzoek gedaan naar "storytelling". Hoe communiceer je de boodschap voor vergroening: prezi.com/vxyvvty8elmr/?utm_campaign=share&utm_medium=copy Daarnaast heeft de HvA een pilot gedaan waarbij er een aantal "slimme"plantenbakke... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Wouter Stoeken

Project afgerond

In 2018 zal de vergroening van de Ruyschstraat een onderdeel vormen van Green Knowledge Mile Park. Onder deze noemer zal een projectleider op zoek gaan naar de kansen voor vergroening en verduurzaming.
0
Open de update in eigen pagina