Project in gebiedsplan 2017

Aanpak overlast Loswal Weesperzijde

Geplaatst op 13 oktober 2016, 14:41 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

Bewoners ervaren gedurende de zomerperiode veel overlast van BBQ’s, drukte op de Amstel, boten en vervuiling van de openbare ruimte op de plek van de loswal aan de Weesperzijde. Bij de loswal geldt een aanmeerverbod, waar door Waternet moeilijk op gehandhaafd kan worden. In 2017 willen bewoners en ondernemers, in samenwerking met het stadsdeel, ter hoogte van de loswal een pilot uitvoeren om te onderzoeken hoe de overlast verminderd kan worden.

De pilot richt zich op onderzoek naar, andere tijdelijke inrichting van de openbare ruimte, aanspreken op gedrag door en met buurtbewoners en programmering van activiteiten met bewoners. Samen met de HvA worden studenten ingezet voor onderzoek.

Gewenst resultaat 
Na de pilot hebben we instrumenten in handen waarmee we in de toekomst de overlast kunnen verminderen. Door een andere (tijdelijke) inrichting, een actief netwerk van bewoners en ondernemers die activiteiten organiseren, en verbeterde handhaving door Waternet en stadsdeel.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Verbeteren en veilig inrichten van de openbare ruimte (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Wouter Stoeken

Project volgens planning

In gesprek met bewoners. 1.Er is een flyer gemaakt waar men kan melden 2. Borden om BBQ te ontmoedigen 3. Inzet van stewards 4. Borden opgehangen om aan te spreken op gedrag 5. Onderwerp voor gesprekstafel op locatie
0
Open de update in eigen pagina

Wouter Stoeken

Project volgens planning

Afgelopen jaar hebben we de mogelijkheden voor een BBQ verbod onderzocht; dit voorstel ligt nu voor bij de gemeenteraad ( artikel opnemen in de APV). Samen met het projectteam voor de herinrichting van de Weesperzijde kijken we nu naar een mooie inrichting van de loswal die ook weer een bijdrage gee... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Harald Schole

ma 18 september 2017 14:10
De Loswal is een duidelijk voorbeeld van (tijdelijke) overlast. Voorkomen is beter dan genezen. Voor de hele Weesperzijde moet een plan komen. De plannen voor de herinrichting kunnen daar op inspelen. Bij de Torontobrug is ruimte voor recreatie, maar vraagt een wat vriendelijkere inrichting.
ook meer... lees meer