Project in gebiedsplan 2017

Sport en bewegen Volwassenen

Geplaatst op 13 oktober 2016, 16:53 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

Met name in de Oosterpark-, Transvaal- en Dapperbuurt is aandacht nodig voor volwassen- en ouderensport. Om meer mensen te bereiken, moeten er voldoende beweegactiviteiten in de buurt aanwezig zijn.

In 2017 gaat het team sport samen met de gebiedsteams en Dynamo kijken hoe dit verbeterd kan worden. Via bestaande sport of door activiteiten via bewonersinitiatieven. Bewoners kunnen hiervoor via het stadsdeel aan scholing meedoen.

De Buurtsportcoach Volwassenen Oost kan sportaanbieders en bewoners helpen om activiteiten voor volwassenen en senioren te organiseren.

Gewenst resultaat 
Voldoende beweegaanbod voor de bewoners in de genoemde buurten, waardoor een gezonde leefstijl gestimuleerd wordt.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Participatie & activiteiten mét en vóór de buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Sander Otte

Project volgens planning

Werven buurtpartners (zorg, welzijn en sport en beweegorganisaties) voor deelname en samenwerking binnen het leefstijlnetwerk. Resultaten tot nu toe: ? 2 leefstijlnetwerk bijeenkomsten georganiseerd ? 40 organisatie bereikt (10 organisaties uit de Oud Oost bereikt) ? 60 professionals aanwezig Kwe... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

marleen van den heuvel

Project volgens planning

In januari zijn we weer gestart met een leefstijlnetwerk bijeenkomst met aansluitend een nieuwjaarborrel voor bewoners en organisaties in Grand Cafe Genieten. Opbrengst 28 organisaties en 36 bewoners aanwezig. totaal 64 bezoekers. In maart start er in de Transvaalbuurt en op Ijburg een GoldenSports ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina