Project in gebiedsplan 2017

Jongeren activiteiten in het kader van jeugd en veiligheid

Geplaatst op 18 oktober 2016, 13:57 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

Door de sluiting van buurtcentrum Transvaal is er gebrek ontstaan aan een plek voor oudere jeugd, daarnaast is er door verschillde instanties uit de wijk aan aangeven dat er behoefte is aan de meer activieiten en dat zij in gezamenlijkheid de begeleiding willen doen. Jongeren moeten op een dergelijke plek wel actief begeleid worden zodat de sfeer positief en toekomstgericht blijft. Sport is hierbij een zeer geschikt middel. 

Door extra activiteiten voor de oudere jeugd, kunnen we deze jongeren beter bereiken met jeugd en jongerenwerk, en waar nodig met advies of hulpverlening. Waar mogelijk wordt doorgeleid naar reguliere activiteiten. 

Gewenst resultaat 
Er worden meer 17+ jongeren bereikt door het jeugd en jongerenwerk en door advies/hulpverlening. Een aantal jongeren wordt doorgeleid naar reguliere activiteiten.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Versterking van de pedagogisch dragende samenleving (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Joost van der Klein

Project volgens planning

Het is de bedoeling dat na de zomervakantie extra ambulant jongerenwerk ingezet zal worden in de dapperbuurt door de assistent tienerwerker waarover we tot nu toe erg tevreden zijn. We merken dat de succesvolle tienerwerker in de Dapperbuurt zó populair is dat hij extra hulp kan gebruiken om op meer... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Janneke Uitterhoeve

Project afgerond

De extra ambulant assistent tienerwerker heeft van september tot december extra uren ingezet waardoor er extra activiteiten zijn geweest voor de jeugd (vooral tieners) uit de dapperbuurt.
0
Open de update in eigen pagina