Project in gebiedsplan 2017

Weesperzijde: Een groene fiets- en wandelboulevard

Geplaatst op 20 oktober 2016, 14:19 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

Recent is de voorbereiding gestart voor de aanpak van de inrichting van de Weesperzijde. Gestart wordt met het gebied tussen de Ruyschstraat en Grensstraat. Een klankbordgroep met bewoners wordt ingesteld om tijdens het ontwerpproces van gedachten te wisselen. Het vastgestelde principeprofiel Weesperzijde dient als kader.

Belangrijk uitgangspunt is dat deze druk bereden fietsroute veilig wordt en met een meer eenduidige inrichting het karakter behouden blijft.

Gewenst resultaat 
Een groene, veilige, fiets en wandelboulevard
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
De fiets in Oud-Oost, gebruik, gedrag en stalling (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Örjan van Drongelen

Project volgens planning

Momenteel maakt het stadsdeel een voorlopig ontwerp. Dit gebeurt samen met een klankbordgroep uit de buurt. Aan het eind van het jaar verwachten we het voorlopig ontwerp af te ronden en ter inzage te leggen.
0
Open de update in eigen pagina

Örjan van Drongelen

Project volgens planning

Er wordt nog gewerkt aan het voorlopig ontwerp. Verwachting is dat we dat voor het zuidelijkdeel in het voorjaar van 2018 het voorlopig ontwerp ter inzage kunnen leggen. Voor het noordelijke deel zal dat mogelijk later worden, omdat het vinden van een goede parkeeroplossing meer tijd vergt. We will... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Harald Schole

ma 18 september 2017 14:01
Reactie als bewoner en professional: een wandelboulevard is het uitgangspunt voor veel bewoners, daarnaast een fietsroute. Een fiets racebaan is nooit de bedoeling geweets en past niet in het idee van ( langzame ) recreatie en genieten van de Amsteloevers. De inrichting moet de kwaliteiten van het ge... lees meer