Project in gebiedsplan 2017

Brandveilig wonen

Geplaatst op 27 oktober 2016, 13:00 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

Jongeren worden na een training ingezet om onder begeleiding informatie en advies te geven over brandveiligheid. Eventueel plaatsen zij ook de voorzieningen zoals een brandmelder. Er worden circa 100 -150 woningen bezocht rondom het Krügerplein. Het project wordt ook uitgevoerd in de Indische Buurt.
Een groep van 15-20 jongeren doet werkervaring/arbeidsritme op en stroomt door naar werk of school. Zij worden getraind door medewerkers van de brandweer. De algehele training, begeleiding en coördinatie is in handen van de stichting Amsterdam aan het Werk. De algehele training, begeleiding en coördinatie is in handen van de stichting Amsterdam aan het Werk.

De brandweer en Eigen Haard maken samen huurders bewust van de risico’s op brand en de maatregelen die ze kunnen nemen. Ook worden de komende jaren versneld rookmelders in de woningen geplaatst.
Woningcorporatie Rochdale draagt bij door dit initiatief te steunen en verbetert de veiligheid van de woningen.

Woningcorporatie Ymere draagt bij door: vervangt alle gaskachels en geisers in haar huurwoningen door Hr-ketels. De veiligheid van alle huurders, hun buren én toekomstige bewoners staat voorop. Met de gemeente Amsterdam spraken wij af vóór eind 2016 alle open verbrandingstoestellen te verwijderen. Ymere kiest ervoor dit in haar hele werkgebied te doen. We verbeteren het comfort van de huurwoning met het aanbrengen van een Hr-ketel. Elisabeth Otter Knol (Oosterparkbuurt) : renovatie en realiseren van duurzaamheidsambitie in dit monumentale pand van Ymere.

Gewenst resultaat 
Veilige woningen
Werkervaring voor jongeren
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Bevorderen veilig wonen in Oud-Oost (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Joost van der Klein

Project volgens planning

De uitvoering is gestart. De projectorganisatie bereidt een rapportage, stand van zaken voor.
0
Open de update in eigen pagina

Andre Van Vught

Project volgens planning

Verslag uitvoering volgt
0
Open de update in eigen pagina