Project in gebiedsplan 2017

Fietsparkeren in drukke buurten

Geplaatst op 1 november 2016, 11:18 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

De druk op de openbare ruimte is groot in Oud-Oost. De drukte heeft tot gevolg dat er vaak te weinig ruimte is voor het stallen van fietsen. Dit komt voor bij de populaire horeca plekken in het gebied, maar ook in de krappe woonstraten. We willen de bewoners en ondernemers ruimte geven om samen tot oplossingen te komen.

De bewoners kunnen oplossingen vinden in het inruilen van autoparkeerplekken voor fietsparkeerplekken, onderlinge afspraken over beter gedrag bij het gebruik van de openbare ruimte of andere innovatieve ingrepen.

Gewenst resultaat 
Minder overlast geparkeerde fietsen
Meer ruimte voor bewoners en ondernemers
Beter gebruik van de openbare ruimte
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
De fiets in Oud-Oost, gebruik, gedrag en stalling (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Joost van der Klein

Anders

Er wordt nu een pilot gedaan bij Bar Botanique in de Eerste van Swindenstraat, waar autoparkeerplekken 's avonds omgezet worden in fietsparkeerplekken. Op andere locaties in het gebied zoeken we nog naar initiatieven.
0
Open de update in eigen pagina

Joost van der Klein

Anders

Voortzetten in 2018
0
Open de update in eigen pagina
4 reacties

Oscar Kerkman

ma 11 september 2017 12:40
Wellicht het opheffen van de parkeerplaatsen aan het begin van de 2e van Swindenstraat bij bar Dumas en daar een mooie fietsparkeerzone van maken?

Harald Schole

ma 18 september 2017 13:50
rondom horeca met stoeptegels aanwijzing geven waar wel en niet met de fiets geparkeerd mag worden, zoals in de binnenstad ook gebeurt.

Harald Schole

ma 18 september 2017 13:52
laad- en losplekken voor leveranciers overdag 's avonds en in het weekend aanwijzen tot fietsparkeerplek, er is eigenlijk ruimte genoeg, alleen het gebruik kan effectiever

elena biasin

ma 23 oktober 2017 20:40
Vrolikstraat needs more space for parking bikes as well. Perhaps would it be ideal to exchange few car parking space for more well designed bike parking?