Project in gebiedsplan 2017

Herinrichting Tilanusstraat: experiment nieuwe vormen van democratie

Geplaatst op 7 december 2016, 16:38 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

Het voorlopig ontwerp van de Tilanusstraat heeft met name als gevolg van het voorstel elf watercipressen te kappen veel reactie opgeroepen. Voor de bestuurscommissie is dit aanleiding om de planontwikkeling van deze straat voor te dragen voor nieuwe vormen van participatieve democratie, waarmee Oost dit jaar gaat experimenteren.

Onderdeel van de aanpak voor deze straat is om via een lotingssysteem bewoners uit te nodigen om deel te nemen aan het ontwerpproces. Vervolgens zullen een aantal met deze bewoners tot stand gekomen ontwerpen worden voorgelegd aanbuurt waarbij bewoners hun stem uit kunnen brengen voor hun voorkeursontwerp.

Doelstelling is om in een transparant proces en in partnerschap met bewoners een financieel en technisch realiseerbaar plan te maken.

Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Participatie & activiteiten mét en vóór de buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Pieter Klapwijk

Project achter op planning

Recent zijn in het algemeen bestuur, na een fors aantal sessies waarin veel tijd is gaan zitten in het zoeken naar ruimte binnen de vooraf vastgestelde kaders, een drietal varianten voor de herinrichting van de straat vastgesteld. Hierover zal in de straat en directe omgeving gestemd gaat worden. He... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Pieter Klapwijk

Project achter op planning

De variant met behoud van de bomen kreeg steun van de bestuurscommissie Oost. In deze variant verdwijnen er meer parkeerplaatsen dan aangegeven in de randvoorwaarden. De wethouder verkeer heeft het stadsdeel gevraagd met nader voorstel te komen.
0
Open de update in eigen pagina