Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Spoorviaduct Linnaeusstraat: omheining buitenzijde

Geplaatst op 28 juli 2017, 11:12 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
De onderdoorgang is recent opgeknapt. Wordt niet geschikt geacht voor kunst gezien de verkeersfunctie. Kunst leidt eerder tot afleiding en gevoel van onveiligheid ontbreekt. Advies; Geen kunstopdracht, geen toegevoegde waarde. Wel goed onderhouden.

Veruit de lelijkste aanblik in mijn omgeving levert omheining buitenzijde viaduct over de Linnaeusstraat: of je nu van de Middenweg komt of vanaf het Tropenmuseum. Ik stel voor dat gemeente een prijsvraag uitschrijft en degene die met het mooiste plan [ter beoordeling van een jury], opdracht tot realisering te geven.

Gewenst resultaat 
Verfraaiing omgeving
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Verbeteren en veilig inrichten van de openbare ruimte (?)
Deel dit:
5 reacties

Joost van der Klein

wo 30 augustus 2017 12:00
Beste Sjoerd,
Mooi idee. Al zijn smaken natuurlijk wel verschillend. Kun je iets preciezer zeggen wat er anders moet? Fotootje wellicht?
En heb je het project verbeteren Spoortaluds gezien? Kunnen we het daar onderbrengen?

Sjoerd Van der Wielen

wo 30 augustus 2017 15:22
Zonet project verbeteren spoortaluds bekeken. Dat project betreft vooral verbeteren groen, begrijp ik. Bij mijn voorstel dacht ik primair aan inschakeling [beeldend] kunstenaars, die via een prijsvraag uitgenodigd zouden kunnen worden om met ideeën te komen. Geloof niet dat er groen is in directe omg... lees meer

Dorette Evers

do 5 oktober 2017 17:31
Kunst is mooi, groen ook. Ik vind die groene muur bij de eindhalte van tram 3 heel geslaagd. Dat zou bij de andere onderdoorgangen ook kunnen.

diederik paauwe

vr 27 oktober 2017 23:39
Nee: Hier hebben we zowaar een paar vierkante meter functioneel staal, zonder reclame of "kunst" - het mag een wonder heten dat deze lege ruimte nog niet door iemands dadendrang is volgesmeerd.
Alsjeblieft niet nóg meer aandachtszuigers in het straatbeeld!

erna Louise de Jong-Danner

do 2 november 2017 16:22
Nee: Helemaal mee eens Diederik Paauwe, Sinds mijn jeugd zien deze viaducten er zo uit, zo nu een dan een frisse kwast verf. Laat het viaduct zijn wat het is een viaduct.