Project in gebiedsplan 2018

Voorlichting over wonen aan ouderen

Geplaatst op 10 augustus 2017, 13:36 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Het is belangrijk dat ouderen zich bewust worden van hun eigen verantwoordelijkheid m.b.t. het geschikt maken van hun woning danwel de mogelijkheden om te verhuizen (waaronder regelingen voor ouderen). Woon! gaat extra voorlichtingsactiviteiten voor de oudere bewoners organiseren.

Gewenst resultaat 
Ouderen zijn voorgelicht over de mogelijkheden om zelfstandig te kunnen blijven wonen in hun eigen woning of te verhuizen naar een meer geschikte woning.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Kansen die zich voordoen om de woonsituatie voor ouderen te verbeteren (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Sylvia van der Werf

Project volgens planning

Via de organisaties die deelnemen aan de wijktafels worden de bewoners geinformeerd over de mogelijkheden van woningaanpassingen en verhuismogelijkheden. Er heeft een voorlichting over wonen voor ouderen plaatsgevonden.

0
Open de update in eigen pagina

Sylvia van der Werf

Project afgerond

Via de organisaties die deelnemen aan de wijktafels worden de bewoners geinformeerd over de mogelijkheden van woningaanpassingen en verhuismogelijkheden. Er heeft een voorlichting over wonen voor ouderen in het najaar plaatsgevonden.
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Iris Westerterp

wo 23 augustus 2017 10:25
Ja: Ouderen zijn nog onvoldoende bezig met de vraga: is mijn woning geschikt om oud in te worden en zo nee wat zijn mogelijkheden om de geschiktheid van mijn woning te verbeteren. Om meer ouderen te bereiken en bewustworden en het nemen van stappen te vergroten moeten 'frontlijn'medewerkers en backoffice... lees meer