Project in gebiedsplan 2018

Gebiedsvisie Muiderpoortstation en omgeving

Geplaatst op 18 augustus 2017, 10:59 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

Er spelen veel opgaven rond het Muiderpoortstation, die we integraal en gezamenlijk gaan oppakken door het ontwikkelen van een integrale gebiedsvisie. De afgelopen tien jaar is het aantal reizigers dat van dit station gebruikt maakt flink gestegen. Door de ontwikkeling van Cruquius, Sluisbuurt en IJburg 2e fase (totaal 17.200 woningen) zal dit station de komende jaren voor de stad nog belangrijker worden. Het stedelijk OV- en fietsnetwerk zal vanuit deze gebieden via nieuwe en snellere verbindingen een betere aansluiting krijgen op het Muiderpoortstation. In de structuurvisie is het Oostspoorplein aangewezen als stadsplein. Dit biedt een kans om een prettige ontmoetings- en verblijfsplek te realiseren. Onderdeel van de integrale gebiedsvisie zou kunnen zijn om in de bestaande gebouwen publieksfuncties te programmeren. Een herinrichting die het plein veilig maakt en een eigen identiteit geeft is prioriteit voor het functioneren van het station en voor de omliggende buurten.

Gewenst resultaat 
Een integrale gebiedsvisie die richting geeft voor de ruimtelijke, toekomstbestendige ontwikkeling van het Muiderpoort en zijn omgeving.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Verbeteren en veilig inrichten van de openbare ruimte (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Joost van der Klein

Project volgens planning

Het projectteam is begonnen met in kaart brengen van de kansen voor het gebied. Ook in samenspraak met de ondernemers en bewoners uit het gebied. In het najaar worden de resultaten gepresenteerd.
0
Open de update in eigen pagina

Joost van der Klein

Project volgens planning

De bewoners worden betrokken, in 2019, bij de uitgewerkte plannen voor de visie.
0
Open de update in eigen pagina
5 reacties

David Tuinzing

vr 6 oktober 2017 11:30
Ja: Het gebied kan naar mijn idee echt een aanjagende rol spelen voor de omliggende gebieden. En van tussengebied/barrière naar bestemming op de Amsterdamse Oostas?! Er is genoeg onderscheidende identiteit om het gebied met aanvullend programma van betekenis te laten zijn in de stad/buurt. Ben benieuwd n... lees meer

David Tuinzing

vr 6 oktober 2017 11:41
David Tuinzing Ja: Het gebied kan naar mijn idee echt een aanjagende rol spelen voor de omliggende gebieden. En van tussengebied/barrière naar bestemming op de Amsterdamse Oostas?! Er is genoeg onderscheidende identiteit om het gebied met aanvullend programma van betekenis te laten zijn in de stad/bu... lees meer

Annabeth Wassenaar

ma 16 oktober 2017 12:25
Ja

Jelmer de Wit

wo 18 oktober 2017 14:41
Ja

Anne Schoenmakers

wo 15 november 2017 19:51
Ja