Project in gebiedsplan 2018

Steve Bikoplein extreme make over

Geplaatst op 3 september 2017, 17:07 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Er is nog geen budget om een grote aanpassing van het plein te realiseren. In 2018 komen we met een beperkt budget zoveel als mogelijk aan de wensen tegemoet.

Midden in de bruisende Transvaalbuurt ligt het Steve Bikoplein. Een plein dat in 1998 grondig is aangepakt, maar dat in deze veranderende tijd vraagt om meer groen, betere veiligheid, betere verlichting en een vriendelijker uiterlijk. Enkele bewoners hebben samen met de Nelson Mandelaschool en een aantal ondernemers de Steve Biko Groep opgericht. Zij willen samen met het stadsdeel draagvlak zien te vinden om het plein meer te laten voldoen aan de behoeften van de gebruikers van het plein en dat van de bewoners van de Transvaalbuurt. Zodat het Steve Bikoplein in de nabije toekomst voor iedereen een fijne plek is om te vertoeven: veel groen, fijne speelplekken en een veilige en prettige ontmoetingsplaats. Daarnaast wordt de verkeerssituatie door de bewoners al onveilig ervaren. Kinderen kunnen moeizaam oversteken en dit willen wij ook anders.

Gewenst resultaat 
Een groen en verkeersluw plein waar iedereen in de buurt zich veilig voelt en uitgenodigd wordt om samen te zijn, te spelen, te ontmoeten, te genieten van een georganiseerde activiteit en dat onder het genot van hapje drankje in de zon!
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Een groene buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Pieter Klapwijk

Project volgens planning

Dit najaar vindt samen met de Nelson Mandelaschool en bewoners vervolggesprek plaats over de invulling van een aantal kleine maatregelen, waaronder vergroening, om het gebruik van het plein te verbeteren.
0
Open de update in eigen pagina

Pieter Klapwijk

Anders

De plannen voor de beoogde extreem make over zijn niet gerealiseerd. Een uitgekristalliseerd plan is, bij het ontbreken van voldoende draagvlak, niet van de grond gekomen. Wel zijn er enkele kleine verbeteringen uitgevoerd zoals de recente plaatsing van schaaktafels en is het speelhuisje meer gebrui... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 9 reacties

els nederlof

za 14 oktober 2017 10:40
Ja

Sacha van Anraat

di 17 oktober 2017 20:53
Ja

bericht verwijderd

bericht verwijderd

erna Louise de Jong-Danner

za 11 november 2017 17:16
Ja