Project in gebiedsplan 2018

Interim beheer bij stedelijke vernieuwingsprojecten

Geplaatst op 10 september 2017, 13:06 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

Tijdens de stedelijke vernieuwingsprojecten is het belangrijk aandacht te besteden aan behoud van de leefbaarheid. Dit start al tijdens de tijdelijke verhuur van de woningen. Het aantal nieuwe bewoners neemt toe en tijdelijke huurders zijn vaak minder gebonden aan de buurt. Op het moment dat de renovatie of sloop begint, moeten de werkzaamheden op elkaar afgestemd zijn. Middels dit project kunnen we een bijdrage leveren aan het op peil houden van de leefbaarheid, bijvoorbeeld door het aantrekkelijker maken van de bouwhekken. Maar ook door al in een vroeg stadium te organiseren dat de nieuwe bewoners elkaar en de buurt leren kennen.

Gewenst resultaat 
Een leefbare buurt, ook tijdens stedelijke vernieuwingsprojecten.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Verbeteren en/of het op peil houden van de leefbaarheid in de Indische Buurt ook tijdens de stedelijke vernieuwing (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Martine Koehein

Project achter op planning

Project loopt achter op de planning. Het is nog niet gelukt om de vitrinekasten die aan bouwhekken bevestigd zouden worden ook daadwerkelijk aan de hekken te krijgen. Dit zal na de zomer spoedig gebeuren.
0
Open de update in eigen pagina

Martine Koehein

Project volgens planning

In september zijn de vitrinekasten bevestigd aan de bouwhekken op het Sumatraplantsoen. Er is een coördinator aangesteld die zorg draagt voor de invulling van de kasten.
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Rens van der Linden

wo 20 september 2017 14:18
Het is ook belangrijk de biodiversiteit die in de meeste binnentuinen bestaat bij renovatie zoveel mogelijk in stand te houden. Inventarisatie vooraf, beschermingsmaatregelen tijdens en actieve bevordering na renovatie

Simone Hoogervorst

wo 20 september 2017 19:08
Ja: Een heel goed idee!
Hierbij verwijs ik naar de tunnel onder het Djakartaterras, die de bewoners in samenwerking met deelnemers van buurtatelier Tante Gerritje, Eigen haard en het stadsdeel op een bijzondere wijze hebben getransformeerd. De sfeer in de tunnel is ten goede veranderd en de bewoners drag... lees meer

Dagmar van Oosterhout

vr 6 oktober 2017 11:56
Ja: De Alliantie is heel blij dat we gezamenlijk met het Stadsdeel en de aannemer groene bouwhekken bij ons sloop/nieuwbouwproject in de Molukkenstraat kunnen realiseren. Het mooie aan dit project is dat het groen aan de hekken onderhouden wordt door de veeggroep Valentijn van de Regenboog Groep.