Project in gebiedsplan 2018

HEIM ontPOPt kids voorstelling

Geplaatst op 21 september 2017, 17:29 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
De verdere uitwerking van dit initiatief moet in goed overleg met de betrokken deskundigen van de gemeente.

Moving Arts Project, kunstenaarscollectief in de Transvaalbuurt, wil in 2018 weer een HEIMontPOPt voorstelling maken. De voorstelling wordt gemaakt met kids tussen 5 en 15 jaar uit Transvaalbuurt en omgeving. Dit draagt bij aan talentontwikkeling, de kids krijgen een podium (we gaan natuurlijk op tournee) en we stimuleren actief de deelname aan cultuur. De complexe groepsdynamiek van het maakproces ondersteunt sociale en –taalvaardigheden door samenwerking, omgaan met tegenslag, onzekerheid, concurrentie, oplossingsgerichtheid en burgerschap. Diverse kids hebben al gevraagd wanneer we weer aan de slag gaan. Samir, een van de kids die heeft meegedaan aan HEIM ontPOPt speelt de BAAS (2016-2017) heeft al een eerste idee aangeleverd voor een thema, namelijk ‘armoede’.

Toelichting

HEIMontPOPt richt zich bewust niet expliciet op de groep kansarmen van de Transvaal maar zoekt naar een afspiegeling van de gemeenschap. Deelname is daarmee niet stigmatiserend en garandeert een diversiteit, waardoor deelnemers uit verschillende sociale en culturele groepen elkaar in een creatief proces kunnen ontmoeten. Er wordt samengewerkt met de scholen in en om Transvaal.

Gewenst resultaat 
Een theatervoorstelling die op tournee gaat.
Kinderen leren zich uiten, leren samenwerken en ontwikkelen hun talenten
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Jongeren in de dragende samenleving (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Joost van der Klein

Project afgerond

Mooie voorstelling. Project afgerond
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Joost van der Klein

vr 6 oktober 2017 10:22
De beslissing welke projecten worden opgenomen in het definitieve gebiedsplan, ligt bij het stadsdeelbestuur. In december beslist het stadsdeel over de inhoud van het gebiedsplan. Alle besluiten worden hier toegelicht. Indien voorstellen van deelnemers niet worden overgenomen, zal een argumentatie wo... lees meer

prisciLa Musica

di 14 november 2017 19:24
Ja: Moving ARts heeft met suces projekten in het verleden georganiseerd. Zij zijn altijd bezig met vernieuwing om relevant te blijven.