Project in gebiedsplan 2018

Leefgemeenschap voor oud en jong

Geplaatst op 24 september 2017, 01:23 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
We kunnen helpen met agenderen van het onderwerp in brede zin. Feitelijke verwerving van vastgoed doen we niet in het gebiedsplan.

Een brede woongroep formeren die divers is samengesteld en oog heeft voor elkaars geluk en leed. Onderlinge betrokkenheid is belangrijk maar waar mogelijk zal de sociale context en cohesie van de buurt ook een aandachtspunt zijn. Van de "participatiesamenleving" wordt verwacht dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar ouderen kunnen ook hun kennis en levenservaring inzetten voor de buurt. Het delen van deze ervaringen kan een wisselwerking tot stand brengen tussen jong en oud die op zich waardevol kan zijn.

Gewenst resultaat 
Faciliteren van het initaitief in zoektocht om bovenstaande leefgemeenschap en vergelijkbare initiatieven mogelijk te maken.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Bevorderen van zelfstandig wonen in Oud-Oost (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Pieter Klapwijk

Project niet gerealiseerd

Bij het ontbreken van perspectief om op afzienbare termijn een locatie in de buurt beschikbaar te krijgen, wordt dit project in de Transvaalbuurt niet gerealiseerd
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Joost van der Klein

vr 6 oktober 2017 09:58
Bedankt voor uw voorstel
De beslissing welke projecten worden opgenomen in het definitieve gebiedsplan, ligt bij het stadsdeelbestuur. In december beslist het stadsdeel over de inhoud van het gebiedsplan. Alle besluiten worden hier toegelicht. Indien voorstellen van deelnemers niet worden overgenomen,... lees meer