Project in gebiedsplan 2018

Toekomstbestendige inrichting Linnaeusstraat-Middenweg

Geplaatst op 27 september 2017, 11:48 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

De Linnaeusstraat en Middenweg tussen het Oosterpark en de kruising Kamerlingh Onneslaan/Hogeweg heeft de aandacht van het stadsdeel. Voor deze stadsstraat willen we een toekomsbestendige inrichting uitwerken en visualiseren. Het winkelgebied Oostpoort en het omliggende gebied hebben een goede uitstraling en beleving en aantrekkingskracht op de Amsterdammer uit het centrum. Dit en de uitbreiding van het aantal huishoudens, door de woningbouw in Oostpoort, brengen een toename van het aantal bezoekers en meer verkeer met zich mee. De uitstraling en beleving van de Linnaeusstraat-Middenweg en de aansluiting met Oostpoort blijft echter achter op het kwalitatief meer hoogwaardige Oostpoort. We willen de aansluiting tussen deze stadsstraat en Oostpoort verbeteren. Daarnaast zijn er vele signalen over de verkeersveiligheid van de straat, die verbeterd moet worden.

Gewenst resultaat 
Visualisatie van een toekomstbestendige inrichting van de openbare ruimte voor de economische as Linnaeusstraat-Middenweg tussen Oosterpark en park Frankendael, die ook de verbinding tussen Oostpoort en omgeving versterkt.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Verbeteren en veilig inrichten van de openbare ruimte (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Erwin Baltus

Anders

Even een procesmatige update. Het project is ondergebracht bij een ambtelijk opdrachtgever die een projectleider gaat zoeken en een projectplan laat maken. In het meerjaren investeringsprogramma (MIP) van de gemeente zijn middelen opgenomen om het plan financieel te stutten. Hier wordt medio septemb... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Erwin Baltus

Project volgens planning

De ambtelijk opdrachtgever is samen met een projectleider aan de slag om een projectplan te maken. Het gebiedsteam heeft samen met de projectleider een rondje door de buurt gemaakt om knelpunten die zij ervaren en van ondernemers en inwoners gehoord hebben mee te geven aan de projectleider.
0
Open de update in eigen pagina
5 reacties

Marjolein Stamsnijder

vr 29 september 2017 13:43
Ja: De verkeersveiligheid van de Middenweg en de Linneusstraat is een probleem. Het gaat heel vaak net goed.

Kristine Kolthof

do 19 oktober 2017 16:45
Ja

Jitske Hallema

vr 20 oktober 2017 17:40
Ja

Lia van Geemen

za 28 oktober 2017 08:13
Ja

M Zwaga

za 28 oktober 2017 15:30
Ja