Project in gebiedsplan 2018

M3

Geplaatst op 29 september 2017, 17:44 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
De verdere uitwerking van dit initiatief moet in goed overleg met de betrokken deskundigen van de gemeente.

De Kids van Amsterdam Oost wil samen met een groep jongeren een film maken waarin ze allemaal een rol spelen in het creëren en maken van de film. M3 staat voor Mijn buurt, Mijn droom, Mijn realiteit. De rode draad van de film speelt zich af in de directe omgeving van jongeren, waarbij de buurt, hun dromen en hun realiteit centraal staan. Ze schrijven zelf een script (dat zet ze aan denken over hoe ze hun eigen buurt en hun gedrag). De film is een middel om verschillende competenties van de jongeren te ontwikkelen en prikkelen. Het doel van M3 is de jeugd een beter zelfbeeld te geven en te leren dat zij trots op zichzelf mogen zijn.

Toelichting

Mijn buurt , mijn droom , mijn realiteit

Het project M3 is gericht op het zelfvertrouwen van de jeugd. Het is belangrijk dat zij trots kunnen zijn op alles wat ze hebben bereikt , willen bereiken en wie zij zijn. Met M3 worden de jongeren geprikkeld om in hun eigen omgeving met elkaar te werken aan een betere buurt waar zij in de spotlights mogen staan. Ze kunnen werken aan hun dromen te verwezenlijken. Kleine en grote dromen. Kleine en grote doelen.
Waarbij centraal staat : zelfverzekerheid , respect , disicpline en doorzettingsvermogen
Een groot aantal jongeren worden in hun buurt gezien en gekenmerkt als overlast en losers. Zo worden ze ook behandeld. Voor deze groep is M3 dan ook een must. Hangen op de hoek is “stoer” maar je droom tot realiteit verwezenlijken en je doelen te bereiken is klasse.

Het doel van M3 is de jeugd een beter zelfbeeld te geven en te leren dat zij trots op zichzelf mogen zijn. Veel jongeren zijn onzeker, hebben faalangst of zijn bang om hun ambities te laten zien of horen.Door middel van M3 willen wij de jeugd laten zien dat we allemaal verschillend zijn, maar wel onze ambities met elkaar kunnen en willen delen. Dit doel is pas behaald als aangetoond kan worden dat de groep jongeren binnen een jaar zichzelf positief hebben ontwikkeld op gebied van zelfbeeld, ambities , doorzettingsvermogen en lef.

Kvao wil samen met een groep jongeren een film maken waarin ze allemaal een rol spelen in het creeren en maken van de flim.
De rode draad van de film speelt zich af in hun buurt ( verschillende locaties in de wijk ) waarbij de buurt , hun dromen en hun realiteit centraal staan.
Ze moeten een script schrijven ( dat zet ze aan denken over hoe ze hun eigen buurt ,hun gedrag en de energie inzetten )
Wat ze anders zouden willen en hoe en waar ze moeten zijn voor hun grote en kleine doelen in hun leven.
Werkende aan een stevige basis in de maatschappij.
We hebben dan een crew voor de camera en een crew achter de camera.
Een productieteam en een PR team.
De film is een middel om verschillende competenties van de jongeren te ontwikkelen en prikkelen.
Samen maken ze een flim over de buurt,hun ambities en hoe die op een positieve manier met een dosis doorzettingsvermogen te ontplooien.
Eindpunt een educatieve en realistische film waar de jongeren TROTS op mogen zijn en die met hun vrienden, familie en kennisen kunnen delen. Groot bereik van meerdere jongeren in de verschillende wijken.
Dat zij het voorbeeld mogen zijn en M3 in de verschillende buurten een plek en project wordt waar meerdere jongeren (in samenwerking met verschillende coaches) hun krachten en ambities kunnen ontwikkelen.

Een bijdrage aan betere buurt met jongeren die een kans krijgen in het positief groeien en bloeien.

Gewenst resultaat 
Een vreedzame buurt waar jongeren zichzelf kunnen zijn en gemotiveerd zijn in het behalen van hun doelen en geloof krijgen in hun toekomst.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Jongeren in de dragende samenleving (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Joost van der Klein

Project afgerond

afgerond
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Joost van der Klein

vr 6 oktober 2017 09:59
Bedankt voor uw voorstel
De beslissing welke projecten worden opgenomen in het definitieve gebiedsplan, ligt bij het stadsdeelbestuur. In december beslist het stadsdeel over de inhoud van het gebiedsplan. Alle besluiten worden hier toegelicht. Indien voorstellen van deelnemers niet worden overgenomen,... lees meer

Jitske Hallema

vr 20 oktober 2017 18:02
Ja: Doen

De kids van Amsterdam www.dekids.net

vr 27 oktober 2017 13:25
Ja: Een traject zoals deze heeft Adam Oost nodig, zodat alle jongeren kunnen meewerken aan hun toekomst maar ook hun leven in de buurt.