Project in gebiedsplan 2018

Vereniging Amstelkwartiermakers

Geplaatst op 3 oktober 2017, 12:53 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Watergraafsmeer

Het Amstelkwartier is een wijk in ontwikkeling. Er wordt vol ingezet op de ruimtelijke ontwikkeling van het gebied. De ondernemers en bewoners uit het gebied menen dat het Amstelkwartier tevens om een sociaal economische ontwikkeling vraagt, passend bij de unieke identiteit van het gebied. De identiteit van de wijk moet richting geven aan de programma's die partijen in samenwerking met elkaar (willen) ontwikkelen.
Na 2 jaar van pionieren hebben ondernemers en bewoners in 2017 een vereniging opgericht. Zo kunnen de ideeën en programma's van ondernemers en bewoners beter worden geïnitieerd, geregisseerd en geprioriteerd. Een mix van bewoners en ondernemers (ca. 50 partijen) vormen gezamenlijk de vereniging 'Amstelkwartiermakers' en hebben een gezamenlijke sociaal-economische ambitie voor het gebied opgesteld. Door de samenwerking, vanuit ieders eigen kracht rondom het gemeenschappelijke gebiedsbelang, is de overtuiging dat het Amstelkwartier een gebied kan worden waar men trots op kan zijn, met een onderscheidende identiteit.

Toelichting

1. Ontmoetingen tussen ondernemers en bewoners aanjagen passend bij de thema's uit het gebied (Water, Stad ontmoet land, Circulariteit geschiedenis van de plek). Voorbeelden hiervan zijn: Boerenmarkt, kerstmarkt, BuurtBBQ, circulair en sociaal Compost project, Wijkmoestuinen verbinden met de boeren in het Amstelland en de High Tech Kas op QO hotel, Waterverbinding met de stad realiseren, ontmoetingen in openbare ruimte aanjagen, Kunstrouten (Rembrandt/'t Molentje), Watersport (zeilen, zwemmen), ed.
2. Prioriteren van programma's voor leefbaarheid in gebied en versterken positionering AK (wat wel en wat niet doen..)
3. Initiëren van programma's passend bij DNA Amstelkwartier..
4. Initiëren van programma's inspelend op de behoeften (boodschappen, veiligheid, ruimte voor initiatieven van bewoners en ondernemers in de openbare ruimte, gebiedscommunicatie, ed.)

Gewenst resultaat 
Programma's en activiteiten die inspelen op de behoeften in het Amstelkwartier.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Leefbaarheid en veiligheid (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Joke van Vliet

Project volgens planning

De vereniging Amstelkwartier makers is officieel van start. Bij de start bijeenkomst waren diverse grote en kleine ondernemers aanwezig. Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd (Kunstfestijn, kerstmarkt, enzovoort)
0
Open de update in eigen pagina

Joke van Vliet

Project afgerond

De vereniging is opgericht
0
Open de update in eigen pagina
5 reacties

David Tuinzing

di 3 oktober 2017 13:22
Ja

Anna heinrichs

za 7 oktober 2017 14:48
Ja

Pieter Ham

ma 16 oktober 2017 19:18
Ja

Pieter Ham

ma 16 oktober 2017 19:18
Ja

Sophie Uijterschout

di 17 oktober 2017 14:38
Ja