Project in gebiedsplan 2018

Duurzaamheidsmarkt

Geplaatst op 4 oktober 2017, 16:00 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Bij de uitwerking van het plan moet nog worden uitgezocht of er samenhang is met andere initiatieven in de buurt, en afspraken worden gemaakt over de verantwoording.

De Jungle wil een duurzaamheidsmarkt organiseren samen met de bewoners en organisaties in Oost. Op de duurzaamheidsmarkt vind je kramen van energie coöperatie Zuiderlicht, aanbieders van zonnepanelen, buurtgroenorganisaties, adviseurs over groene daken en over het tegengaan van wateroverlast. De behoefte aan deze markt komt voort uit een programmareeks die De Jungle vorig jaar organiseerde met bedrijven en organisaties over duurzaamheidsonderwerpen, zoals zonnepanelen, biodiversiteit, aardgasvrij, circulaire economie, wateroverlast en hittestress. Tijdens deze bijeenkomsten kwamen veel vragen naar voren. Bijvoorbeeld: wie kan mij helpen met het verduurzamen van mijn woning en omgeving? Waar kan ik advies inwinnen over diverse onderwerpen? Informatie is wel te vinden op internet, maar veel mensen hebben behoefte aan persoonlijk contact met deskundigen en bedrijven. Ook willen mensen elkaar graag ontmoeten, ervaringen uitwisselen, kennis delen en samen werken aan een duurzaam Amsterdam Oost. De duurzaamheidsmarkt kan daar in voorzien.

Gewenst resultaat 
Het resultaat van dit project is dat meer mensen samen hun duurzaamheidsambities waar kunnen maken en meer mensen gemotiveerd worden om mee te doen.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Duurzame ontwikkeling in de buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Jannekee Jansen op de Haar

Project volgens planning

De duurzaamheidsmarkt is gepland op zaterdag 15 december van 13.00 tot 17.00 uur. Het wordt een gezellige markt, waarbij duurzame ondernemers en projecten zich presenteren en waar het publiek informatie kan krijgen, maar ook deel kan nemen aan worskhops. Ook voor kinderen zijn er duurzame activiteit...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Joost van der Klein

Project afgerond

Markt was 15 december. Zie site Jungle.
0
Open de update in eigen pagina
4 reacties

jacoline van duijvenbode

zo 8 oktober 2017 19:29
Ja

Annick Postema

wo 15 november 2017 20:03
Ja

Willemien Klarenberg

za 8 september 2018 15:29
Ik zou graag meer informatie willen over de markt op zaterdag 24 nov. a.s.

rika ris

wo 14 november 2018 16:40
Ja