Project in gebiedsplan 2018

Buurtruilbieb

Geplaatst op 5 oktober 2017, 12:12 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Bij de uitwerking van het plan moet nog worden uitgezocht of er samenhang is met andere initiatieven in de buurt, en afspraken worden gemaakt over de verantwoording.

In de Dapperbuurt is geen bibliotheek. De dichtsbijzijnde bibliotheken zijn voor ouderen en kinderen te ver weg om zelfstandig naar toe te gaan. Jungle Amsterdam heeft inmiddels een aardige verzameling boeken opgebouwd, die mensen mee mogen nemen en waar mensen ook weer iets mogen achterlaten. Jungle Amsterdam wil deze Buurtruilbieb uitbreiden met een aantal boekenkasten en deze voorziening beter gaan promoten in de buurt, zodat er meer mensen gebruik van gaan maken.

Toelichting

Er zijn heel weinig openbare voorzieningen in de Dapperbuurt, bewoners moeten voor bijna alles de buurt uit en soms is dat lastig. Zo is er bijvoorbeeld geen bibliotheek, nu is er wel eentje in de Indische buurt en in de Oosterparkbuurt, maar voor kinderen en ouderen is dat vaak net te ver weg om zelfstandig naartoe te gaan.
Jungle Amsterdam heeft inmiddels een aardige verzameling boeken opgebouwd, die mensen mee mogen nemen en waar mensen ook weer iets mogen achterlaten. Op dit moment zijn er nog weinig kinderboeken, maar er zijn vast mensen te vinden die ze niet meer nodig hebben en ze aan de buurtbieb willen doneren.
Als de Jungle een klein budget zou hebben voor promotie van deze Buurtruilbieb, zodat alle Dapperbuurters ervan op de hoogte zijn en als er een paar boekenkastjes bij gekocht kunnen worden, dan zou dit een mooie extra voorziening voor de buurt zijn.
Anders dan de openbare boekenkasten, is deze voorziening binnen en veel groter opgezet, met meer keuze voor jong en oud.

Een nieuwe openbare voorziening in de Dapperbuurt, waar bewoners overdag binnen kunnen stappen voor een praatje en een boek. Mogelijkheid voor kinderen in de Dapperbuurt om zelfstandig een boek te halen of te ruilen evenzo voor ouderen, en mensen die slecht ter been zijn, voor wie de bibliotheken te ver weg zijn. Een ontmoetingsplek in de Dapperbuurt, waar je ook gewoon even rustig kan zitten en een boekje lezen. Indien er vraag naar is, kunnen er ook voorleesmiddagen georganiseerd worden, e.d.
Een nieuwe openbare voorziening in de Dapperbuurt vergroot het onderling contact tussen bewoners en vergroot hierdoor ook de veiligheid in de buurt en de leefbaarheid voor de bewoners.

Gewenst resultaat 
Een nieuwe openbare voorziening in de Dapperbuurt, waar bewoners overdag binnen kunnen stappen voor een praatje en een boek.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Participatie en activiteiten mét en vóór de buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 4 projectupdates

Jannekee Jansen op de Haar

Project afgerond

Het gaat goed met de buurtbieb van de Jungle. Er zijn inmiddels meer dan 6000 boeken waaruit bezoekers kunnen kiezen. Hieronder zijn zo'n 2500 kinderboeken. Steeds meer buurtbewoners weten onze bibliotheek inmiddels te vinden. Er worden regelmatig boeken gebracht en ook weer gehaald. Op 28 november ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Joost van der Klein

Project afgerond

Het gaat goed met de buurtbieb van de Jungle. Er zijn inmiddels meer dan 6000 boeken waaruit bezoekers kunnen kiezen. Hieronder zijn zo'n 2500 kinderboeken. Steeds meer buurtbewoners weten onze bibliotheek inmiddels te vinden. Er worden regelmatig boeken gebracht en ook weer gehaald. Op 28 november ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Joke Soolsma

do 9 november 2017 22:32
Ja