Project in gebiedsplan 2018

Kinderactiviteiten tijdens schoolvakanties

Geplaatst op 5 oktober 2017, 14:44 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Met minder budget (van €5.000 naar €3.000) koppelen aan team sport/LSR ambassadeurs en samenwerking zoeken met; Kids van Oost, Dynamo Academie vd stad en de Kat zodat met name ruimte wordt ingezet, als faciliterend voor bestaande partijen.

Er is heel weinig te doen voor kinderen in de Dapperbuurt. Tegelijk zijn er veel ouders die tijdens vakanties niet weg kunnen met hun kinderen of die moeten werken. Kinderen vervelen zich op straat, voor de televisie of achter hun telefoon. Jungle wil laagdrempelige activiteiten voor kinderen organiseren tijdens de schoolvakanties, workshops waarbij bewegen een belangrijke rol speelt, muziek, dans, ritme, planten en beestjes zoeken in de natuur, e.d. Twee uur per dag in de ochtend, tussen 11.00 en 13.00 uur, de kinderen krijgen ook iets gezonds te eten en krijgen voldoende beweging. Deelname kost 2,50 per kind, waardoor er ook voor kinderen met minder geld geen barrière is om mee te doen. Er is dus een budget nodig voor gebruik van de ruimte en vergoeding voor de workshopleiders.

Gewenst resultaat 
Kinderen die thuis blijven tijdens de schoolvakanties een leuke en zinvolle dagbesteding bieden, met voldoende lol, beweging, gezond eten, leermomenten en 'frisse' lucht.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Meer jeugdigen met een gezonde leefstijl en een gezond gewicht (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Jannekee Jansen op de Haar

Project volgens planning

In de voorjaarsvakantie zijn we hiermee van start gegaan. Op drie dagen waren er workshops in samenwerking met Circuswerkplaats Boost, Stichting ACCU en een sport en spel docent die ook tijdens ons festival vorig jaar de buitenactiviteiten heeft georganiseerd. De activiteiten in de voorjaarsvakanti... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Jannekee Jansen op de Haar

Project afgerond

Dit project is inmiddels afgerond. De workshops in de herfstvakantie waren de laatste in de reeks van dit jaar. In de herfstvakantie was er de keuze uit stinksokkenpoptheater, samen een kunstwerk maken of Streetdance. Het was weer een leuke diverse groep kinderen die deelnam. De kunstwerken die kind... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Jitske Hallema

vr 20 oktober 2017 16:25
Ja mits...: Het ook toegankelijk is voor kinderen uit oosterpark transvaal en indische buurt
Projectleiders
Verantwoordelijke organisatie
Georganiseerde activiteiten