Project in gebiedsplan 2018

Circulaire Markt

Geplaatst op 6 oktober 2017, 20:04 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Bij de uitwerking van het plan moet nog worden uitgezocht of er samenhang is met andere initiatieven in de buurt, en afspraken worden gemaakt over de verantwoording.

De meeste mensen zijn er wel van overtuigd dat een circulaire samenleving zonder afval en zonder uitval de toekomst is. Maar hoe ziet dat eruit en hoe komen we daar? Met dit project willen wij een basis creëren om stappen te nemen samen met bewoners, ondernemers en andere organisaties in de wijk. Met de Circulaire Markt maken we namelijk inzichtelijk welke circulaire initiatieven, ondernemingen en organisaties er reeds actief zijn in Oost. Dat biedt kansen aan hen en aan andere geïnteresseerden om (nieuwe) contacten te leggen om gezamenlijk nieuwe of betere circulaire oplossingen te ontwikkelen en de krachten te bundelen.

Toelichting

Dit project kan ondermeer enkele andere voorgestelde projecten met name in de Jungle versterken en verbinden, waaronder De Duurzaamheidsmarkt, het Afvalfestival, het Wormenhotel en Groeiend Groen in verband met de biologische kringloop.In Haarlem is iets vergelijkbaars gedaan en dat heeft zich inmiddels ontwikkeld tot de Coöperatie Circus Circulair. Zie ook https://www.facebook.com/CircusCirculairHaarlem/ 

Concreet betekent dit dat de verschillende partijen in de wijk uitgenodigd worden om elkaar te ontmoeten en kennis te maken en gezamenlijk een circulaire markt te vormen dat een state of the art in de wijk geeft met een concrete oproep voor samenwerking naar de toekomst toe.
Tegelijkertijd zal het inzicht geven aan overheden en andere partijen waaraan deze initiatieven behoefte hebben om die circulaire samenleving vorm te kunnen geven.
Een zeer waardevol project waarop overheden en wijkbewoners, organisaties en ondernemers op door kunnen bouwen. Deze circulaire markt zal aangeboden worden aan een vooraanstaande persoon in de wijk.

Gewenst resultaat 
Een circulaire markt en uitbouwen samenwerking voor de toekomst.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Duurzame ontwikkeling in de buurt (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Liesbet Hanekroot

Project achter op planning

Voorlopige planning is om in oktober deze markt te laten plaatsvinden in de Jungle. Daaraan voorafgaand zal er een circulaire fietssafari georganiseerd worden langs enkele mooie initiatieven in de wijk.
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 7 reacties

Jitske Hallema

vr 20 oktober 2017 15:55
Ja

Erik Boele

zo 29 oktober 2017 11:47
Ja: Een circulaire stad is gebaat bij circulaire vraag. Veel "burgers/bewoners"zijn nog onvoldoende geïnformeerd over wat een circulaire stad inhoud. Een markt kan mensen informeren samen brengen en zelfs tot actie aanzetten.

Marjan de Boer

ma 6 november 2017 16:58
Ja: De circulaire markt is een mooie manier om snel veel en verschillende inwoners kennis te laten maken met circulaire initiatieven in de wijk.

Juan Nibbelink

di 7 november 2017 08:56
Ja

Annick Postema

wo 15 november 2017 20:01
Ja