Project in gebiedsplan 2019

ZZPLace voor de buurt

Geplaatst op 4 september 2018, 11:46 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
ZZPlace is een mooie toevoeging als ontmoeting- en begeleidingsplek voor de Oosterparkbuurt. Jongeren uit de buurt kunnen betrokken worden bij programmering van hun activiteiten op het Boerhaaveplein. Eigenaarschap staat hierbij voorop. Een aantal jongeren past nu nog niet in het aanbod van Dynamo. De aanpak van Jacky kan hiervoor een opstapje zijn. Daarnaast een mooie vorm om ZZP'ers als netwerk te organiseren in de Oosterparkbuurt. De financiële bijdrage komt uit het budget uit MI (Maatschappelijk Initiatief).

Gratis werkplek voor kwetsbare ondernemers: Armoede onder zzp-ers komt veel voor. Wij willen maximaal 4 noodlijdende zelfstandig ondernemers een gratis werkplek bieden bij ZZPlace voor de buurt. Jacky Andrews is ervan overtuigd dat ondersteuning in de vorm van een verse, nieuwe blik en een eigen werkplek op kantoor genoeg is om meer inkomsten te genereren. Daarnaast een verbinding tussen groepen: huurders en huiseigenaren, buurtbewoners en hangjeugd, hoger opgeleid en lager opgeleid. De locatie is een trefpunt voor activiteiten op het Boerhaaveplein, georganiseerd door (hang)jongeren. Eigen verantwoordelijkheid en eigenaarschap staan centraal. Viermaal een activiteit op plein door jongeren, waarna verwijzing naar tienerwerk kan volgen. Ondernemers ondersteunen en stimuleren deze sociale projecten.

Toelichting

Inloopspreekuur voor buurtgenoten
Met Coffee to coach, minimaal 15 minuten een coachingsgesprek onder het genot van een lekker bakkie koffie, willen we kwetsbare buurtgenoten bereiken die behoefte hebben aan snelle oplossingen.
Ondersteuning stadsdeel Oost m.b.t. hangjeugd en andere sociale zaken.
Gratis werkplek kwetsbare ondernemers
Armoede onder zzp-ers komt veel voor. Wij willen maximaal 4 noodlijdende zelfstandig ondernemers een gratis werkplek bieden bij ZZPlace voor de buurt. Jacky Andrews is ervan overtuigd dat ondersteuning in de vorm van een verse, nieuwe blik en een eigen werkplek op kantoor genoeg is om meer inkomsten te genereren.
Verbinding groepen, Huurders en huiseigenaren, Buurtbewoners en hangjeugd,Hoger opgeleid en lager opgeleid.
Ondernemers ondersteunen en stimuleren sociale projecten op te pikken.
Gratis vergaderingen stadsdeelzaken
Op de huidige locatie zijn er al meerdere vergaderingen geweest vanuit stadsdeel Oost. Bijvoorbeeld m.b.t. de nieuwe inrichting van de Eerste Oosterparkstaat, bewonersbijeenkomsten, ondernemersbijeenkomsten en overleggen tussen stadsdeelmedewerkers.

Gewenst resultaat 
Op jaarbasis:
• Minimaal 30 buurbewoners aanzetten tot (incidenteel) vrijwilligerswerk.
• Minimaal 60 Coffee to Coach gesprekken voeren.
• Minimaal 4 nieuwe samenwerkingsverbanden met lokale ondernemers aangaan.
• Ondersteuning bieden bij het oplossen van overlast hangjeugd op minimaal 3 hangplekken.

Naast bovenstaande meetbare resultaten, die schriftelijk bijgehouden zullen worden, schat ik een bereik van ongeveer 100 buurtbewoners door vergaderingen en bemoeienissen met buurtzaken. Om dit te kunnen blijven doen zonder kostbare tijd kwijt te zijn aan het bijhouden van dit alles wordt dit niet geregistreerd.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Minder bewoners in de Transvaalbuurt, de Oosterparkbuurt en de Dapperbuurt hebben te maken met armoede en schulden (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Jacky Andrews


• Directe buren zijn meer met elkaar in contact gekomen. • Er is al met minimaal 20 buurtbewoners een praatje gemaakt over kleinere en grotere zaken waarvan sommigen inclusief probleemoplossing en sommigen om gewoon even wat blijer te worden. In het kader van Coffee to Coach. • Wijkagent Ronald de B... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Wouter Stoeken

Project achter op planning

ZZPLace heeft overleg met Eigen Haard en het Stadsdeel om goed te kijken welke activiteiten er mogen plaatsvinden in relatie tot de bestemming die op het pand ligt. Hierdoor vergt afstemming met bewoners/partijen meer tijd
0
Open de update in eigen pagina