Project in gebiedsplan 2019

De Kraanvogel: activiteiten voor mensen die leven met kanker

Geplaatst op 3 oktober 2018, 21:53 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Bijdrage stadsdeel komt uit budget MI (Maatschappelijk Initiatief). In 2019 onderzoeken we of subsidie bij OJZ (Onderwijs, Jeugd en Zorg) kan worden ondergebracht.

In ons inloophuis aan het Robert Kochplantsoen 19 ontvangen we onze gasten en bieden we een luisterend oor. Onze activiteiten bestaan uit wandelen, qi gong, het creatief atelier, breien, schrijven, mindfulness en massages voor een brede groep mensen in Amsterdam Oud-Oost. 
Volgend jaar gaan we verhuizen naar de Dapperbuurt, waar we in ons aanbod meer workshops en lezingen willen opnemen, bijvoorbeeld over kanker en geld/werk/hypotheek, vragen rondom kinderen en voeding. Wij werken samen met het koor Zingen voor je Leven en het initiatief Spelen voor je Leven van Kanker in Beeld, en met het Cancer Care Center.

In 2019 zijn twee grote evenementen gepland: een happening 'Pluk De Dag' met allerlei soorten workshops, en een wandeling door het Flevopark en het Oosterpark om bewoners die leven met kanker een fijne dag te bezorgen en tevens nieuwe donateurs te begroeten. Ook hopen we, net als in 2018, een tentoonstelling in het OLVG te organiseren met werken van onze gasten.

Gewenst resultaat 
Voor bewoners van Oost: energie en ontspanning bieden op momenten waarop dat nodig is.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Het buurtnetwerk rondom kwetsbare mensen is verstevigd (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Joost van der Klein

Project volgens planning

Het gaat goed met De Kraanvogel. We hebben ons vijfjarig lustrum gevierd met veel activiteiten. Waaronder een wandeling door Oost met performances onderweg en Jo Haen die over de buurt heeft verteld. En een vaartocht met gasten en vrienden van De Kraanvogel. We hebben bij 20.000 huishoudens in Oos... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Joost van der Klein

Project afgerond

Zie de vorige updates.
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 20 reacties

Trienke Damstra

wo 10 oktober 2018 15:55
Ja: Heel belangrijk dat er een plek in Oost/Amsterdam is waar mensen die leven met kanker of iemand dichtbij hebben die kanker heeft, lotgenoten kunnen ontmoeten. Een plek waar men kan delen, waar men begrepen wordt maar zich ook kan ontspannen. Inloophuizen vind je in veel plaatsen in Nederland en hun f... lees meer

Nizar Lachkar

di 16 oktober 2018 09:43
Ja

Els van Poppel

zo 4 november 2018 21:49
Ja: er is veel vraag naar een inloophuis met activiteiten voor en van mensen die met kanker te maken hebben.

Frank Zwager

di 6 november 2018 10:38
Ja: Mensen zijn zo in de war en overvallen door wat ze overkomt, dat ze heel veel steun hebben aan gelijk gestemden. Je leven staat letterlijk op zijn kop en je weet niet hoe het afloopt!

w de Groot

di 6 november 2018 15:20
Ja: Dit is een plek waar je andere lotgenoten ontmoet.Waar je kan praten over wat je mee hebt gemaakt. En kan van anderen leren hoe met dingen om te gaan.