Dit project is afgerond
Project in gebiedsplan 2019

Project 'Zo blijven wij gezond'

Geplaatst op 8 oktober 2018, 11:42 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

In het kader van de buurtaanpak van stedelijke programma 'Zo Blijven Wij Gezond' faciliteert stadsdeel Oost bewoners om in de eigen leefomgeving met het thema gezonde leefstijl aan de slag te gaan. Daarnaast stimuleren we betrokken bewoners om een voortrekkersrol in te nemen op het gebied van gezonde leefstijl in hun buurt. We gaan ook kijken hoe we ondernemers bij het programma kunnen betrekken. Tijdens de bijeenkomsten Actieve kinderen zijn blije kinderen is naar voren gekomen dat bewoners, buurtorganisaties en vrijwilligersorganisaties uit de Dapper- en Transvaalbuurt zich meer willen verdiepen in: Hoe kan ik als ouder meer betrokken zijn bij het bewegen van mijn kind;Hoe kan ik mijn kind opvoeden zodat het een gezonde balans maakt tussen beeldscherm en bewegen; Hoe krijg ik meer kennis over gezonde voeding, zodat ik voor mijn gezin gezondere maaltijden kan bereiden & hoe kan ik hen wapenen om de verleiding van ongezond aanbod in de buurt te weerstaan. Daarnaast hebben bewoners en buurtorganisaties aangegeven in 2019 graag een buurtevent in co-creatie met het stadsdeel op te willen zetten.

In deze buurt zijn diverse kennisworkshops georganisseerd over voeding, bewegen en slapen. De Ambassadeurs ZBWG Oost krijgen de kans mee te doen met een plus programma en er zijn diverse nascholingstrajecten voor ouders. De ondernemers Gibraltar en Helal buurtsuper hebben meegedaan met de publieksverkiezing Ga voor Gezond, ook is ZBWG aanwezig op festivals en evenementen uit de buurt.

Extra buurtprogramma najaar: karavaan van workshops langs diverse buurtorganisaties, voorbereiding voor social media Kook T heal peer education via youtube gaat starten, nieuwe cursus Defining My Life Style gaat van start, intergraal 12+ programma vollop in ontwikkeling. Thema weken gezonde voeding/leefstijl in Tugelahuis en Badhuis staat gepland.

Alle buurtprogramma's en activiteiten zijn afgerond, een aantal bewoners doen mee met de nieuwe pilot van het ambassadeursprogramma Zo blijven wij gezond 2.0. Met de karavaan en de thema-weken heeft dit programma vele buurtorganisaties geinspireerd om zelf aan de slag te gaan met het thema gezonde leefstijl. Diverse ambassadeurs wordt regelmatig een platform geboden om andere bewoners te laten zien, hoe zij zelf dit thema omarmd hebben en andere bewoners te inpspireren om hier ook mee aan de slag te gaan binnen de eigen leefomgeving.

Toelichting

Faciliteren van de Joubertplein community om zelf met thema gezonde leefstijl aan de slag te gaan (kennisoverdracht en vergroten van vaardigheden)

Buurtevent in de Transvaal- en/of de Dapperbuurt om meer bewoners aan te sporen tot een gezonde leefstijl.

Gewenst resultaat 
- Meer bewoners zijn bewust bezig met een gezonde leefstijl.
- Meer kinderen hebben een gezond gewicht en krijgen de kans om op te groeien in een gezondere omgeving
Klaar
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Meer kinderen bewegen en hebben een gezond gewicht (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Didi Spieksma

Project volgens planning

Extra buurtprogramma najaar: karavaan van workshops langs diverse buurtorganisaties, voorbereiding voor social media Kook T heal peer education via youtube gaat starten, nieuwe cursus Defining My Life Style gaat van start, intergraal 12+ programma vollop in ontwikkeling. Thema weken gezonde voeding/... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Jasper Boesveldt (beheerder)

Project afgerond

Alle buurtprogramma's en activiteiten zijn afgerond, een aantal bewoners doen mee met de nieuwe pilot van het ambassadeursprogramma Zo blijven wij gezond 2.0. Met de karavaan en de thema-weken heeft dit programma vele buurtorganisaties geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met het thema gezonde l... lees meer
0
Open de update in eigen pagina