Project in gebiedsplan 2019

Maatwerk in zorg in Amsteldorp

Geplaatst op 15 oktober 2018, 13:33 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer

In Amsteldorp wonen veel ouderen met een laag inkomen. Het is belangrijk dat deze ouderen in hun eigen buurt kunnen blijven wonen. Met het ouder worden zal de zorgvraag toenemen en wordt de mobiliteit minder, wat het gevaar van vereenzaming met zich meebrengt.  

In Amsteldorp is het afgelopen jaar gewerkt aan versterking van de samenwerking rondom zorg voor ouderen. Organisaties en bewoners kunnen elkaar steeds beter vinden en er is veel informatie beschikbaar over wensen en behoefte van ouderen.

Het project ‘Maatwerk in zorg’ is erop gericht deze samenwerking verder te intensiveren. Het doel is om sneller te reageren op signalen zodat mensen tijdig de juiste hulp krijgen. Hulp zien we in de breedste zin van het woord: aanpassingen in huis, activiteiten, een boodschappendienst, thuiszorg of een maatje. Het project heeft een preventieve werking en beoogt onder meer eenzaamheid te voorkomen en zo nodig verwijzingen te regelen.

Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Meer kwetsbare bewoners beschikken over het zorg- en hulpaanbod dat zij nodig hebben (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Joke van Vliet

Project volgens planning

project werkt aan verbetering van signalering van hulp en zorgvragen en betere samenwerking tussen informele en formele zorg.. Bewoners en ondernemers worden geinformeerd over mogelijkheden om zorgen over een bewoners te bespreken. Project evaluatie wordt verwacht in oktober.
0
Open de update in eigen pagina

Joke van Vliet

Project afgerond

het project is afgerond met een inventarisatie van kansen en mogelijkheden, en aanbevelingen. In januari 2020 wordt in samenwerking met Amsteldorp Actief (bewoners netwerk) besproken hoe hieraan een goed vervolg gegeven kan worden.
0
Open de update in eigen pagina