Project in gebiedsplan 2019

Statushouders in de buurt

Geplaatst op 15 oktober 2018, 13:33 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer

In de Watergraafsmeer worden twee wooncomplexen opgeleverd voor jonge statushouders, studenten en jongeren. Rondom deze complexen wordt een maatschappelijk programma opgezet met als doel verbindingen te leggen tussen de bewoners onderling en met de omgeving (buurtbewoners, verenigingen, Universiteit). En om signalen over mogelijke schulden, eenzaamheid, lichamelijke of psychische problemen snel te signaleren en door te geleiden naar de juiste zorg.
Over de statushouders die individueel gehuisvest zijn is niet goed bekend wat hun wensen en behoefte zijn. Het maatschappelijk programma rondom de locaties moet een functie gaan vervullen voor de bewoners in de omgeving.
Het gaat hier niet om het toevoegen van activiteiten maar om versterking van samenwerking met Vluchtelingen werk, WPI, corporaties en zorg instellingen.

Gewenst resultaat 
Individueel gehuisveste statushouders zijn bekend met de basisvoorzieningen en activiteiten programma in de buurten, en weten waar ze terecht kunnen voor hulp en zorg. De medewerkers in de woonlocaties werken out-reachend en betrekken ook andere bewoners.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Meer kwetsbare bewoners beschikken over het zorg- en hulpaanbod dat zij nodig hebben (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Joke van Vliet

Project volgens planning

In Amsteldorp zijn in samenwerking met de corporaties alle statushouders bezocht door een medewerker van Dynamo. Zij hebben een informatie pakket ontvangen en er is een gesprek geweest waar in bespreken werd hoe het met de statushouders gaat en wat er voor wensen zijn. Doorverwijzingen naar activite... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Joke van Vliet

Project afgerond

project is afgerond, alle statushouders zijn bezocht. Statushouders hebben aangegeven de bezoeken te waarderen. Project is geevalueerd met de corporaties en Vluchtelingen werk en wordt in 2020 voortgezet in Betondorp.
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

T F

za 17 november 2018 21:28
Ja