Project in gebiedsplan 2019

Buurtgids verwelkomt (nieuwe) buurtbewoners in Transvaal- en Dapperbuurt

Geplaatst op 22 oktober 2018, 15:57 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

Een lokale gids zorgt ervoor dat (nieuwe) bewoners elkaar, de buurt, lokale ondernemers en buurtinitiatieven leren kennen door middel van een gezamenlijke rondwandeling. Deze wandeling vindt één keer per maand plaats. De nieuwe bewoners worden door de gemeente uitgenodigd voor de tour. De behoeften en krachten van (nieuwe) bewoners kunnen zo snel worden omgezet in actie/energie voor de buurt. Uit ervaringen in de Indische Buurt is gebleken dat één op de vijf mensen zich daadwerkelijk voor de buurt gaat inzetten. We hebben een enthousiaste groep buurtgidsen die deel uitmaken van het gidsencollectief. Zij hebben veel nieuwe contacten en promotie voor de buurt mogelijk gemaakt.

Buurtgids streeft naar leefbare buurten en wijken, waarin zowel oude als nieuwe bewoners zich thuis voelen en naar hun beste vermogens kunnen participeren. Wij willen mensen samenbrengen om zo het onderlinge vertrouwen te vergroten en problemen in de toekomst voor te zijn.

Toelichting

Een lokale gids zorgt ervoor dat (nieuwe) bewoners elkaar, de buurt, lokale ondernemers en buurtinitiatieven leren kennen door middel van een gezamenlijk rondwandeling. Deze wandeling vindt éénmaal per maand plaats. De nieuwe bewoners worden vanuit de gemeente uitgenodigd voor de tour. De behoeften en krachten van (nieuwe) bewoners kunnen zo snel mogelijk worden omgezet in actie/energie voor de buurt. Gebaseerd op ervaring uit de Indische Buurt is gebleken dat 1 op de 5 mensen zich daadwerkelijk voor de buurt gaat inzetten. We hebben in 2018 12 tours gegeven in Transvaal, Tuinwijck en Oostpoort. We hebben een enthousiaste groep buurtgidsen die deel uitmaken van het gidsencollectief. Zij hebben veel nieuwe contacten en promotie voor de buurt mogelijk gemaakt. Ook zijn we gestart in de Dapperbuurt. We hopen in beide buurten verder te kunnen gaan.  

Buurtgids streeft naar leefbare buurten en wijken, waarin zowel oude als nieuwe bewoners zich thuis voelen en participeren naar hun beste vermogens. Wij willen mensen samen brengen om zo het onderling vertrouwen te vergroten en problemen in de toekomst voor te zijn.

Gewenst resultaat 
(nieuwe) buurtbewoners beter en sneller kennis laten maken met de buurt zodat zij zich welkom voelen. Hiermee creƫren we kansen voor deze mensen om actief te worden in de buurt en voor de lokale initiatieven om zichzelf aan zoveel mogelijk (nieuwe) mensen te presenteren en hun hulpvragen uit te zetten.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Er is meer saamhorigheid in de buurten (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Eilbron varda

Project volgens planning

Er zijn verschillende rondleidingen georganiseerd.
0
Open de update in eigen pagina

Annemarie van der Veen

Project achter op planning

We hebben in 2019 9 tours georganiseerd in deze buurt. Er is een heel enthousiast buurtgidsencollectief dat met heel veel plezier alle buren rondleid. Ze hebben twee verschillende tours ontwikkeld. Daarbij bezoeken ze altijd een aantal initiatieven in de buurt. Er zijn in 2020 nog 3 tours. Nadat de... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

J. Olykan

wo 24 oktober 2018 14:08
Ja

Luca van der Putten

zo 11 november 2018 15:51
Ja

Tamara van Leeuwen

ma 26 november 2018 15:45
Nee