Project in gebiedsplan 2019

#dropdiestelling de wijk in

Geplaatst op 24 oktober 2018, 16:28 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

Sociaal Cement heeft in 2018 verschillende jongerendebatten georganiseerd in Oud-Oost. De vandaaruit opgebouwde relatie met stadsdeel en wijkpartners willen we in 2019 verder uitbouwen en verdiepen. In 2019 gaan we inzetten op een aantal projecten: 
- Methodieken #Dropdiestelling (#DDS), gericht op jongerenparticipatie, en Stellingen van Amsterdam (SvA), gericht op jongerendebat, in Oud-Oost inhoudelijk koppelen aan wijkthema’s als gezonde voeding & beweging, veiligheid, werk & stage, identiteit en burgerschap. 
- In co-creatie met Vreedzame Wijk & partners debatten aanbieden die aansluiten op bovengenoemde thema’s.
- Met jongeren uit de wijk een #DDS organiseren.

Onze inzet is specifiek op de Transvaalbuurt, Dapperbuurt en Oostpoort, en we sluiten aan bij Vreedzame Wijk en de basisvoorziening Jongerenwerk. 

Toelichting

Het debat aangaan en je mening geven is spannend. Tieners en jongeren betrekken bij hun omgeving en hen een mening laten vormen, uiten en verdedigen tegenover andere meningen vinden wij erg belangrijk. Afgelopen jaar hebben wij, rondom de thema’s politiek, meiden en gezonde voeding, het gesprek aan mogen gaan met tieners en jongeren uit Oost. Daaruit zijn de producten #DDS en SvA ontstaan.

De methodieken #DDS (jongerenparticipatietraject ) en SvA (jongerendebat) worden verder ingezet door Sociaal Cement en partners om het gesprek met jongeren aan te gaan en te verdiepen over bepaalde thema’s. Bij #DDS zal een groep jongeren zelf een evenement organiseren waar een debat plaats vind. In dit traject staat de participatie van de groep jongeren centraal en is het debat een middel. Bij SvA wordt de stijl van #DDS ingezet om met tieners en jongeren het debat aan te gaan over een bepaald onderwerp en staat de inhoud centraal.

#DDS is een langer en breder programma, vaak in de vroege avond met een dj en lichte catering. SvA is vooral bedoeld om jongeren te laten ervaren hoe het is om hun mening te geven en het gesprek aan te gaan. SvA gaat over de drie kruisen van Amsterdam; Heldhaftig (kom uit voor je mening) Standvastig (ga het gesprek aan met iemand anders) en Barmhartig (heb respect voor een andere mening, luister en veroordeel niet).    

In dit plan vragen wij geld aan om – samen met partners als Dynamo Jongerenwerk, Vreedzame wijk, Alle Kleuren Oost, Sportnation, het primair en voortgezet onderwijs, en ROCTOP – debatten te kunnen blijven organiseren met tieners en jongeren. Met deze partners hebben wij een goede relatie en wij kunnen hen ondersteunen bij hun beoogde doelstellingen rondom burgerschap en identiteit. Wij zouden graag verder blijven samenwerken om in 2019 bij te dragen een het pedagogisch klimaat en de positie van jongeren in Oud Oost en de verbinding te blijven leggen tussen de belevingswereld van jongeren en hun omgeving.   

Gewenst resultaat 
- 3 x Stellingen van Amsterdam met partners in Transvaal.
- 3 x Stellingen van Amsterdam met partners in Dapperbuurt en Oostpoort.
- 1 groot #DDS-debat met, voor en door tieners en jongeren uit Oud-Oost, in co-creatie met Dynamo Jongerenwerk, Sportnation en anderen..
Idee

Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Minder bewoners in Oud-Oost ervaren overlast door horeca en jongeren (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Wouter Stoeken

Project volgens planning

Bijeenkomsten hebben plaatsgevonden
0
Open de update in eigen pagina

Coen van Heteren

Project afgerond

er is een mooie serie debatten geweest. 2 keer over hiphop en geweld met leerlingen roc top 1 keer over veiligheid met leerlingen van MLO 2 keer over gezonde levensstijl met leerlingen van MLO 3 keer over gezonde levensstijl met leerlingen van KIEM. totaal 9 debatten met ongeveer 300 jongeren. daa... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Anass Driouach

di 6 november 2018 21:46
Ja

Coen van Heteren

zo 2 december 2018 12:45
Ja