Project in gebiedsplan 2019

Jongerenwerk Oosterparkbuurt / Weesperzijde

Geplaatst op 25 oktober 2018, 14:40 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

Afgelopen jaren is er weinig aandacht geweest voor de Oosterparkbuurt en Weesperzijdestrook op gebied van jongerenwerk. We willen extra (ambulant) jongeren- en sportwerk inzetten om na te gaan hoe jongeren opgroeien in deze buurten, of er zorgvragen zijn en of er in de toekomst structureel meer inzet moet komen in deze buurten. Dit betreft inzet over het hele jaar, in totaal 8 uur per week incl mogelijkheid tot extra activiteiten op de pleinen.

Toelichting

Dynamo heeft een offerte gemaakt aan de hand van onze vraag om extra ambulant jongerenwerk in deze buurten in te zetten. Dit betreft inzet over het hele jaar, in totaal 8 uur per week incl mogelijkheid tot extra activiteiten op de pleinen.

Bij het bespreken van de aanvragen is de wens naar voren gekomen om met de principes van pleinenaanpak aan de slag te gaan. Daar waar voor J&V het hoofddoel is om inzichtelijk te maken of er tieners/jongeren opgroeien die risicovol gedrag laten zien en jongeren in begeleiding nemen en/of doorverwijzen, wordt de opdracht voor het komende jaar breder gesteld. Daar aan worden ook meerdere resultaten aan gehangen (naar principes van pleinenaanpak).

Gewenst resultaat 
Meer inzicht in hoe tieners en jongeren opgroeien in de Oosterparkbuurt en Weesperzijdestrook en of er meer behoefte is aan structurele inzet vanuit het jongerenwerk.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Jeugdigen krijgen de kans zich te ontwikkelen en mee te doen (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Linda Doorenspleet

Project volgens planning

Er is 2x2 uur per week jongerenwerk actief op het Boerhaaveplein en 2x2 uur bij de Oetgensstraat. Het bereik van beide locaties is groot, eerste half jaar is goed geïnvesteerd in het bereiken van de doelgroep, waarna we komende half jaar gaan werken aan het vertrouwen en hulpvragen. Bij de Oetgensst... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Linda Doorenspleet

Project afgerond

Met name op het Boerhaaveplein is het bereik groot en divers. Per keer kwamen er 15-30 jeugdigen naar de activiteit. Dit zijn mix jongens/meisjes in de leeftijd van 6-14 jaar. Activiteit was met name voetbal, handbal en vrij spelen. Ouders zijn actief. Bij de Oetgensstraat is de opkomst later op gan... lees meer
0
Open de update in eigen pagina