Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Aanlegsteiger bootjes Weesperzijde Zuid

Geplaatst op 25 oktober 2018, 16:16 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Op dit moment moeten we terughoudend zijn met initiatieven die tot extra publiek leiden aan de Loswal/Weesperzijde. Er is op dit moment een redelijk evenwicht bereikt. De voorzieningen (toiletten e.d.) zijn nog niet toereikend om meer publiek te faciliteren.

Eén van de leuke dingen aan het wonen in de Weesperzijde buurt is de Amstel voor de deur. En op die Amstel horen bootjes, we zijn niet voor niets een zeevarende natie. Afgelopen zomer is er een verbod ingesteld voor het afmeren van bootje aan de kade langs de Weesperzijde. En hoewel ik begrijp dat overlast in de hand gehouden moet worden, vind ik dit ook een gemis. Graag zou ik daarom willen pleiten voor een kopie van de aanlegsteiger zoals die is geplaatst tegenover de Hermitage in Weesperzijde Noord. Dit zou ervoor zorgen dat er wél nog een mogelijkheid is voor bootjes om aan te leggen, maar dat dit geconcentreerd is op één punt. Als het vol is kan er simpelweg geen ander bootje meer bij. Tevens is het mooi voor de symmetrie van de hele kade langs de Amstel.

Gewenst resultaat 
Concensus; wél ruimte voor bootjes om aan te leggen en te genieten van de Weesperzijde, maar in gereduceerde en geconcentreerde vorm, aan een mooi ontworpen steiger, ook voor symmetrie met Weesperzijde Noord.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Minder drukte in de openbare ruimte en op het water (?)
Deel dit:
2 reacties

Eva Schermerhorn

vr 26 oktober 2018 12:12
Nee: Het is nu al veel te druk. Zeker op zomerse dagen .

Anne Schoenmakers

di 30 oktober 2018 21:27
Ja: er zijn nu geen plekken en het gebeurt toch, beter dan faciliteren op een geregelde manier