Project in gebiedsplan 2019

Filmavond voor buurtbewoners

Geplaatst op 26 oktober 2018, 12:36 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
De financiële bijdrage voor dit project wordt gedekt uit het budget van de buurtaanpak.

Op 22 september 2018 heeft Jungle Amsterdam, samen met het Kathuis, de Dapper Burendag georganiseerd. Tijdens deze dag werden allerlei activiteiten aangeboden en konden bewoners van de Dapperbuurt meepraten over actuele onderwerpen. Een idee dat op die dag werden geopperd en direct bijval van veel aanwezigen kreeg, was het plan om een filmavond te starten. De bewoner die met het voorstel kwam, omschreef het idee als 'een filmavond tegen verloedering, eenzaamheid, ziekte, verveling, als maatregel tegen een lege portemonnee en ter bevordering van duurzame contacten en saamhorigheid'.
De films worden in overleg met de doelgroep uitgezocht. Mensen kunnen stemmen op een aantal films, die zij ook zelf voor kunnen dragen. Na afloop van de film is er de gelegenheid om na te praten en een drankje te drinken. Desgewenst kunnen er films of documentaires gedraaid worden met daarna een nabespreking. Er wordt een kleine bijdrage  gevraagd (van 2 euro), zodat er hapjes geserveerd kunnen worden.

Gewenst resultaat 
Een maandelijkse filmavond voor buurtbewoners, die anders niet uitgaan. Het bevorderen van contacten tussen buurtbewoners door een gezellige avond te bieden, waarbij naast het kijken van de film ook ontmoeten en communicatie centraal staan. Het bieden van een gezellige avond voor mensen die dit nodig hebben.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Meer mensen hebben regie over hun leven (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 4 projectupdates

Jannekee Jansen op de Haar

Project volgens planning

Inmiddels hebben we al weer twee films gedraaid in de Jungle bioscoop op de eerste donderdag van de maand. In september was dit de film Be Bought a Zoo, over een vader met twee kinderen die een oude dierentuin opkopen en die nieuw leven in blazen. Op 3 oktober stond een relatief nieuwe film op het ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Jannekee Jansen op de Haar

Project afgerond

In november hebben wij de film 'Catch me if you can' gedraaid met leonardo dit Caprio en Tom Hanks. In december viel de filmmiddag toevallig op 5 december, dus mede daarom hebben wij besloten om een kinder Sinterklaasfilm te draaien. Dit is 'Trippel trappel' geworden, een animatiefilm over dieren d... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
5 reacties

Jurry Adriaensen

di 13 november 2018 17:30
Ja

O S

wo 14 november 2018 12:01
Ja

bericht verwijderd

Hans Bueno de Mesquita

vr 23 november 2018 18:17
Ja

Hans Bueno de Mesquita

vr 23 november 2018 18:17
Ja