Project in gebiedsplan 2019

Openbare muurkrant Dapperbuurt

Geplaatst op 26 oktober 2018, 12:43 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Een financiële bijdrage is opgenomen bij generieke middelen voor de openbare ruimte in dit gebiedsplan.

Jungle Amsterdam is bezig om het pleintje in de Pieter Nieuwlandstraat, tegenover de Dapperschool op te knappen. Jungle wil hier een groot weerbestendig krijtbord ophangen, compleet met een afsluitbaar wandbakje voor de krijtjes. Tegen de tijd dat het weer lente wordt en het pleintje een face lift krijgt, zullen er ook meer bewoners en kinderen het plein bezoeken, zodat iedereen ook kan zien wat er geschreven wordt. Bij het bord komt een tekst met waar het bord voor bedoeld is en de wijze van gebruik. Jungle Amsterdam, zal het krijtbord beheren, ongepaste dingen verwijderen en wij zullen zorgen dat er altijd krijt voor de bewoners aanwezig is. En Jungle zal ook zorgen dat het bord er komt te hangen. Het ophangen van het bord zal gepaard gaan met een publiciteitscampagne waarin bewoners worden geïnformeerd over het bestaan van het bord en worden uitgenodigd om er gebruik van te maken. Het bord wordt ongeveer 6 meter lang en 1,20 meter hoog.

Toelichting

Tijdens de Dapper Burendag 2018 op 22 september konden bewoners meepraten over allerlei zaken die belangrijk zijn voor de Dapperbuurt. Daarnaast konden zij ook hun wensen en ideeën kwijt voor deze buurt. In de Jungle stond een Ideeënbus die een aantal leuke ideeën heeft opgeleverd. Één van de ideeën was om een soort van muurkrant voor de buurt ergens op te hangen, zodat bewoners daar vragen kunnen stellen, dingen kunnen aanbieden, voorstellen kunnen doen, opmerkingen kunnen plaatsen, e.d.
Jungle Amsterdam is bezig om het pleintje in de Pieter Nieuwlandstraat, tegenover de Dapperschool op te knappen. Hier willen wij een pleintje met moestuintjes en speelmogelijkheid voor de buurt van maken. Aan dit pleintje is een blinde muur, waar heel goed een heel groot krijtbord opgehangen zou kunnen worden.
Het voordeel van deze locatie is dat het pleintje ’s nachts op slot gaat en er dus minder kans op vandalisme is. Overdag is het hek open en is het plein voor iedereen toegankelijk.
Jungle wil hier een groot weerbestendig krijtbord ophangen, compleet met een afsluitbaar wandbakje voor de krijtjes. Tegen de tijd dat het weer lente wordt en het pleintje een face lift krijgt, zullen er ook meer bewoners en kinderen het plein bezoeken, zodat iedereen ook kan zien wat er geschreven wordt. Kinderen kunnen uiteraard ook tekeningetjes op het bord maken en bewoners die een moestuintje beheren kunnen het gebruiken om informatie aan elkaar door te geven. Bij het bord komt een tekst met waar het bord voor bedoeld is en de wijze van gebruik.
Jungle Amsterdam, zal het krijtbord beheren, ongepaste dingen verwijderen en wij zullen zorgen dat er altijd krijt voor de bewoners aanwezig is. En Jungle zal ook zorgen dat het bord er komt te hangen.
Het ophangen van het bord zal gepaard gaan met een publiciteitscampagne waarin bewoners worden geïnformeerd over het bestaan van het bord en worden uitgenodigd om er gebruik van te maken.
Het bord wordt ongeveer 6 meter lang en 1,20 meter hoog.

Gewenst resultaat 
Een openbaar toegankelijke muurkrant voor buurtbewoners, waarop zij al hun ideeën, voorstellen, wensen en irritaties kwijt kunnen. Dit kan ook weer input opleveren voor nieuwe projecten en activiteiten voor de buurt en het kan bijdragen aan het verbeteren van de communicatie tussen buurbewoners onderling. Uiteindelijk kan dit project ook bijdragen aan de verbetering van de sociale cohesie in de buurt.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Er is meer saamhorigheid in de buurten (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Jannekee Jansen op de Haar

Project volgens planning

Dapperbuurtnieuws Een muurkrant voor en door de buurt. De naam is een ode aan het "Dappernieuws" van de Sterke Arm, dat bestond in de Dapperbuurt in de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Niet dat we verwachten dat er weer een dergelijke strijd geleverd moet worden, maar wel omdat we de buurt weer ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Jannekee Jansen op de Haar

Project afgerond

De muurkrant 'Dapperbuurtnieuws' hangt en wordt ook regelmatig gebruikt door bewoners en kinderen die tekeningen maken op de schoolborden. Hiermee is het project voor 2019 afgerond, wat niet wil zeggen, dat het hiermee afgelopen is. Nu tijdens de winter is er weinig levendigheid rond de muurkrant e... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Jurry Adriaensen

di 13 november 2018 17:30
Ja

O S

wo 14 november 2018 12:00
Ja

O S

wo 14 november 2018 14:41
Ja