Project in gebiedsplan 2019

Media Lab Montessori College Oost

Geplaatst op 26 oktober 2018, 13:42 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

Vaak komen leerlingen, buurtbewoners en lokale ondernemers pas met elkaar in contact als er een klacht of een conflict is. Door ontmoetingen te organiseren ontstaan er positieve connecties. Die ontmoetingen staan niet op zichzelf, maar maken deel uit van een leergang op het Montessori College Oost met bewoners, professionals en ondernemers samen. Het Media Lab MCO wordt opgericht door de school en sociaal geëngageerde mediamakers en is bedoeld om vmbo-scholieren wegwijs te maken in de media en hun journalistieke vaardigheden aan te leren, zoals het doen van research, interviewtechniek, schrijven, fotografie en video's maken.
Het Media Lab MCO is een multimediabedrijf voor inwoners, bedrijven, bezoekers, overheden en maatschappelijke organisaties in Amsterdam Oost, dat zo veel mogelijk wordt geleid door leerlingen (en docenten) van het MCO zelf. Onder professionele begeleiding maken de leerlingen journalistieke producties, zoals audiovisuele portretten van ondernemers en buurtbewoners, persoonlijke verhalen, stadsreportages, talkshows en reportages.

Op het Huygens College in West startte een media lab in 2015 (www.huygensmedialab.nl).

Gewenst resultaat 
Het Media Lab MCO zorgt voor meer betrokkenheid tussen buurtbewoners, scholieren en ondernemers in Oostpoort. De verschillende buurtgebruikers komen niet meer alleen met elkaar in contact als er ‘iets aan de hand is’, maar vooral om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. (Audiovisuele) media worden ingezet als middel om deze verbindingen tot stand te brengen. Doordat scholieren, buurtbewoners en ondernemers meer (positief) contact met elkaar hebben, weten ze elkaar te vinden voor schoolopdrachten, stages, buurtevenementen enz. Én ook nog steeds als er ‘iets aan de hand is’, maar nu met veel kortere lijntjes.
Idee
Illustration
Media Lab
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Minder bewoners in Oud-Oost ervaren overlast door horeca en jongeren (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Joost van der Klein

Project niet gerealiseerd

Nog achterhalen waarom het niet is gelukt.
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Nies Medema

vr 26 oktober 2018 14:15
Ja: Fijn als leerlingen mediawijsheid leren en leren contact maken in de buurt, fijn als de contacten tussen buurt, school en ondernemers positief zijn.