Project in gebiedsplan 2019

Ontwikkelen groenplan Dapperbuurt

Geplaatst op 29 oktober 2018, 15:36 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
De adviseurs en experts vanuit R&D moeten, in het kader van de co-creatie vanuit de gemeente meedoen. Om te zorgen dat er realiseerbaar groenplan komt dat we ook kunnen realiseren. Uitvoering in 2020 agenderen.

In 2018 heeft er tijdens een Jungle Safari ook een groenschouw in de Dapperbuurt plaats gevonden. Hieruit kwam het idee voort dat er eigenlijk een totaalplan voor de Dapperbuurt moet worden gemaakt wat groen betreft. De Dapperbuurt is een buurt waar naar verhouding heel weinig groen te vinden is, de buurt is enorm versteend. Om de buurt groenen te maken moet onderzocht worden, welke mogelijkheden er zijn om meer groen te creëren en hier moet een totaalplaatje voor de hele buurt uitrollen. Dit willen wij in samenwerking met ecoloog Vincent Kuypers doen. Vincent heeft ook alle Jungle Safari’s van de Jungle begeleid het afgelopen jaar en hij is bij meer groenprojecten van de Jungle betrokken. Vanuit het totaalplan zouden gericht groenprojecten in de Dapperbuurt uitgevoerd kunnen worden. Vincent Kuypers heeft eerder in Amsterdam Oost white paper sessies met bewoners uitgevoerd, waarbij bewoners hun ideeën rond groen in de buurt konden aangeven.

Gewenst resultaat 
Het resultaat van dit project moet een globaal groenplan voor de hele Dapperbuurt zijn. Een kaart waarop alle groenmogelijkheden voor de Dapperbuurt staan aangegeven, met daarbij een beschrijving van de mogelijkheden en hoe die uitgevoerd kunnen worden. Een plan waarbij de bewoners uiteraard ook mee kunnen denken en voorstellen kunnen doen.
Vanuit dit totaal plan kunnen er dan gericht groenprojecten uitgevoerd worden.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Bewoners hebben een groenere woonomgeving (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Jannekee Jansen op de Haar

Project volgens planning

Op 19 september heeft een bijeenkomst met de buurt plaatsgevonden. Hierbij zijn ideeën en plannen opgehaald om de buurt te vergroenen. De avond was goed bezocht en er zijn heel veel mooie ideeën uit voort gekomen. De komende tijd worden deze plannen verder ontwikkeld en tot een geheel voor de buurt ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Jannekee Jansen op de Haar

Project afgerond

Inmiddels zijn alle plannen van bewoners die tijdens de bijeenkomst in september zijn verzameld, tijdens alle eerdere groenactiviteiten van de Jungle, en die door individuele bewoners zijn ingebracht, verwerkt in het plan. Dit concept plan is op 4 december in de Jungle gepresenteerd en ook daarop ko... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
4 reacties

Luca van der Putten

zo 11 november 2018 15:49
Ja

Jurry Adriaensen

di 13 november 2018 17:29
Ja

Jurry Adriaensen

di 13 november 2018 17:29
Ja

Rens van der Linden

za 17 november 2018 23:25
Ja