Project in gebiedsplan 2019

HEIM in Transvaal

Geplaatst op 30 oktober 2018, 15:16 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
De bijdrage uit het gebiedsbudget is aangepast; €15.000 uit gebiedsplan in plaats van €20.000

HEIM in Transvaal is een kunstproject dat op een niet alledaagse manier bewoners, organisaties en actievelingen uit de Transvaal en omgeving betrekt bij het zicht- en bespreekbaar maken van maatschappelijke vragen. Vier maanden lang gaat Moving Arts Project de straten en pleinen op, gaat in gesprek en nodigt mensen uit om aan een creatief en sociaal proces deel te nemen. We zetten verschillende kunstdisciplines in; van beeldende kunst en ‘spoken word’ tot theater, om uit te dagen en te verwonderen. We betrekken daarbij de doorgewinterde kunstprofessional maar ook de toevallige voorbijganger. Daarnaast organiseren we gesprekstafels, buurtevenementen, een-op-eengesprekken om kennis en ideeën uit de wijk op te halen en mensen met elkaar te verbinden. We sluiten het project af met een grote voorstelling op het Steve Bikoplein.
Voor deze zesde editie onderzoeken we wat samenleven anno 2019 betekent: van het ultieme huisje-boompje-beestjegezin tot beschermd wonen. Van superdiversiteit en globalisering tot buurtgericht werken en lokale democratie. Waar ontmoeten we elkaar? Waar houd jij je aan vast en wat laat je los?

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Op verschillende plekken in de wijk ontstaan kunstwerken in samenwerking met sociale partners en (buurt)organisaties in openbare ruimte die daar tentoongesteld worden. Op het Steve Bikoplein en het Krugerplein zetten we d.m.v. wekelijkse activiteiten in op het betreken van de individuele bewoner. Op deze manier betrekken we een afspiegeling van de wijk.
Naast dit traject in de openbare ruimte wordt in de studio van MAP gewerkt aan een voorstelling die de kennis uit de wijk meeneemt en gepresenteerd wordt op het Steve Bikoplein. Het decor van deze voorstelling bestaat uit de kunstwerken die worden samengebracht op het plein. Mede eigenaarschap en kennisdeling worden zo gestimuleerd.
In aanloop naar de voorstelling organiseren we op het Krugerplein en Steve Bikoplein een aantal buurtevenementen die laagdrempelige betrokkenheid bij het project mogelijk maken.
Tijdens HEIM in Transvaal wordt talent uit de wijk (verder) gestimuleerd en krijgt het een podium, worden (nieuwe) verbindingen tussen buurtgenoten mogelijk gemaakt, draagt bij aan een prettige buurt, krijgt de verzamelde kennis uit de wijk een creatieve vertaling en wordt gedeeld met bewoners, beleidsmakers en professionals.
Idee
Illustration
Foto HEIM in Transvaal 2015

Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Er is meer saamhorigheid in de buurten (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Eilbron varda

Project afgerond

project op verschillende pleinen voorprogramma en afsluiting op het Krugerplein.
0
Open de update in eigen pagina