Project in gebiedsplan 2019

Duurzaam toerisme

Geplaatst op 30 oktober 2018, 16:22 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

Het toenemende aantal bezoekers in Amsterdam biedt kansen voor nieuw en divers ondernemerschap. De bezoekers worden over stad en regio verspreid om het centrum leefbaar te houden en buurten die een economische impuls kunnen gebruiken mee te laten profiteren. Er zit echter ook een keerzijde aan deze ontwikkeling: de openbare ruimte wordt voller, in sommige gebieden is het winkelaanbod te sterk gericht op bezoekers en er is soms overlast door het gedrag van bepaalde bezoekers. Ondernemers en bewoners ervaren dan ook niet alleen de lusten, maar ook de lasten van toerisme.

Het is nodig om grenzen te stellen aan toeristische activiteiten die we niet wenselijk vinden. We sluiten daarbij aan bij de criteria voor duurzaam toerisme zoals vastgesteld door de EU. Ook stimuleren we betrokkenheid van ondernemers bij de buurt.

Gewenst resultaat 
Toerisme met een duurzaam karakter.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Bewoners in Oud-Oost beschikken over een gevarieerd winkelaanbod (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Eline Kanters

Project volgens planning

De aanpak voor het weren van nieuwe toeristenwinkels die nu in het centrum geldt, wordt voortgezet en waar nodig en mogelijk uitgebreid naar ander gebieden in de stad, met als doel een gevarieerd en aantrekkelijk winkelaanbod voor met name bewoners.

Door de strenge eisen die aan nieuwe hotelinitia...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Joost van der Klein

Project volgens planning

Zie vorige update
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Luca van der Putten

zo 11 november 2018 15:33
Ja: Door regulering in de binnenstad zal de druk op de omliggende buurten toenemen. De bierfietsen met lallende toeristen laten zich al horen en zien in de Czaar Peterbuurt. Een verkenning van wat mogelijk en wellicht nodig is lijkt mij een verstandig plan.

Bass Beek

di 27 november 2018 22:57
Nee