Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Toekomstperspectief: Geef draagkracht aan kwetsbare groepen in ijburg

Geplaatst op 30 oktober 2018, 23:48 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Voorstellen zijn behoorlijk duur. Geen specifieke binding met het gebied Ijburg en Zeeburgereiland. Gelijksoortige inzet is belegd bij andere partijen.

Het plan is om de bewoners van ijburg te helpen die op dit moment tussen wal en schip belanden met betrekking tot schulden. Er is een groep klanten bekend die niet in aanmerking komen voor de schuldhulpverlening vanwege fraude vorderingen, CJIB boetes of een fraude registratie bij de bank. Er zijn nog tal van voorwaarden te noemen waardoor een klant gewoonweg niet via de reguliere weg zijn of haar schulden kan saneren. Denk aan het hebben van een auto, inwonende kinderen die geen kostgeld betalen en/of een huisvesting probleem. Echter zijn er ook klanten die een lage schuldenlast hebben en daarom niet naar de schuldhulpverlening kunnen en/of willen. Die klanten willen wij graag helpen!
Van belang is dat wij het samen met de klant gaan doen en samen een plan van aanpak opstellen. De klanten krijgen hulp op maat. Wij zullen werken met een 5 stappen plan en hebben al een aantal klanten op deze wijze op weg geholpen. Wij hebben echter niet de middelen om dit breed in te zetten. Het is namelijk van belang om de doelgroep breed te houden zodat er niet opnieuw klanten net buiten de boot vallen. Er wordt geen minimale of maximale leeftijd gehanteerd en het is ook niet van belang of de klant een inkomen uit werk of een uitkering ontvangt. Wij trachten met dit plan juist alle burgers te bedienen die kampen met schulden. Dat kunnen de minima zijn maar ook de middeninkomens die geen recht hebben op tegemoetkomingen.

Gewenst resultaat 
Pilot voor 25 kandidaten
- Schuldenvrije toekomst
- Zicht op eigen budget en eigen mogelijkheden
- Betalingsregelingen en/of kwijtscheldingen
- Toeleiding tot de schuldhulpverlening, drempels weggenomen m.b.t. voorwaarden
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
2 reacties

Nizar Lachkar

wo 31 oktober 2018 00:28
Ja

Marinus Knulst

wo 31 oktober 2018 11:58
Ja