Project in gebiedsplan 2019

Samenwerking Jongerenpunt Oost met overige partijen

Geplaatst op 31 oktober 2018, 12:34 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oud-Oost

Het Jongerenpunt van stadsdeel Oost is er voor werk en opleiding. Het Jongerenpunt helpt jongeren tussen 16-32 jaar op het gebied van opleiding, werk, zorg en schulden. Indien noodzakelijk, wordt een uitkering in het kader van de Participatiewet verstrekt. Het Jongerenpunt werkt nauw samen met vele partijen, waaronder de onderwijsinstellingen (ROCvA en ROC TOP), leerplicht, schuldhulpverlening. De bekendste partners zijn onder andere Dynamo-Amsterdam en Streetcornerwork. Er zijn echter nog meer (lokale) partijen die zich bezighouden met jongeren in de leeftijd van 16-23 jaar of 23+. De samenwerking tussen al deze partijen kan worden verstevigd.

Toelichting

De (Amsterdamse) economie draait op volle toeren. Dit heeft heel veel pluspunten, maar helaas ook minpunten. Niet iedereen profiteert namelijk van de draaiende economie waardoor kansenongelijkheid ontstaat en een tweedeling in de Amsterdamse samenleving. Uit de feiten en cijfers blijkt dat het gebied Oud Oost koploper is als het gaat om het aantal voortijdig schoolverlaters zonder diploma en jeugdwerkloosheid. Hoewel er jarenlang een dalende trend is geweest, is de jeugdwerkloosheid in met name de Transvaal- en Dapperbuurt nog steeds hoog. Het aantal schooluitvallers en jeugdige werklozen in deze buurten ligt ver boven het gemiddelde van stadsdeel Oost. Jongeren zijn de toekomst. Als zij nu niet profiteren van deze draaiende economie zal de toekomst er niet beter op worden. 

 

Gewenst resultaat 
Een optimale samenwerking tussen het Jongerenpunt en de lokale partners in het gebied Oud-Oost.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Jeugdigen krijgen de kans zich te ontwikkelen en mee te doen (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Anouar Yacoubi

Project volgens planning

Partijen weten elkaar steeds beter te vinden. In het kader van gebiedsopgave gericht werken is de samenwerking beter dan voorheen.
0
Open de update in eigen pagina

Anouar Yacoubi

Project afgerond

In 2020 wordt in ieder gebied van het stadsdeel een structurele jongerentafel georganiseerd. Hierin worden vraagstukken en casuïstiek omtrent jongeren besproken. Het jongerenpunt moet hierin het centrale punt zijn voor jongeren met verschillende hulpvragen en de regiehouder zijn.
0
Open de update in eigen pagina