Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Wat is Weggooien - aandacht voor voedselverspilling

Geplaatst op 31 oktober 2018, 18:59 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Dit is op zichzelf een mooi lokaal en preventief project rond het tegengaan van voedselverspilling en heeft vorig jaar budget gekregen.

De afgelopen jaren hebben wij vanuit CoCasa gewerkt aan 'Wat is Weggooien'. We dragen kennis over en helpen mensen actie te nemen om beter om te gaan met afvalstromen. Ook in 2019 gaan we hier mee door.

Wist je dat:
- Wereldwijd een derde van al ons voedsel wordt verspild (bron: Verenigde Naties)
- In Amsterdam per persoon voor 900 euro per jaar aan eten wordt weggegooid, dat eigenlijk nog goed is (bron: gemeente Amsterdam).

Op allerlei plekken in de voedselketens kan hier iets aan gedaan worden. Wij richten ons vooral op de huiselijke kring, lokaal; en organiseerden afgelopen jaar een aantal 'diners des overvloeds', met aandacht voor voedselverspilling. Deze diners werden verzorgd door professionals en gemaakt van 'gered eten'. Wij willen dit ook in 2019 voortzetten. De komende tijd zal meer duidelijk worden hoe.

Gewenst resultaat 
Meerdere events in 2019, gericht op het voorkomen van voedselverspilling.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 13 reacties

Josephine van Rosmalen

vr 2 november 2018 21:15
Ja

Melissa Diaz

za 3 november 2018 08:16
Ja: Leuk zeg die diners des overvloeds.

Frank Van Eck

zo 4 november 2018 10:41
Ja: Het redden van voedsel gaat over het onvoorwaardelijk ontvangen van liefde. Zorgen voor wat voor ons zorgt. Verbinding en contact

bericht verwijderd

Katie de Haan

wo 21 november 2018 11:04
Ja